Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Izaäk de Muijnck geridderd

Geplaatst op: 16 december 2016

Izaäk de Muijnck is vanmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Bilder speldde hem de bijbehorende versierselen op tijdens een bijeenkomst in de Pieter Zandt te Kampen. De Muijnck nam daar afscheid als lid van de Raad van Toezicht van de scholengemeenschap.

Hij kreeg zijn onderscheiding voor zijn jarenlange betrokkenheid bij het bestuur en de Raad van Toezicht bij de Pieter Zandt Scholengemeenschap, waar hij sinds 1989 deel van uitmaakte. Op onderwijskundig vlak is hij verder als voorzitter nauw betrokken bij de Vereniging tot het verstekken van basisonderwijs op Gereformeerde Grondslag, waaronder de Rehoboth- en Eben-Haëzerschool vallen. Eerder al zette hij zijn kennis en kunde in voor het speciaal onderwijs op Gereformeerde Grondslag.

Op kerkelijk gebied is De Muijnck actief als respectievelijk diaken en ouderling van de Gereformeerde Gemeente in Genemuiden, sinds 2002. Ook is hij actief binnen het Breed Beraad Protestantse Kerken, een platform om als kerken gezamenlijk op te trekken richting de overheid.

Burgemeester Bilder prees de decorandus als iemand die ‘verbinding maakt’ en ‘bruggen slaat’. Volgens de burgervader is deze onderscheiding een waardering voor zijn ’totale bijdrage aan de maatschappij’. Lid zijn van de Raad van Toezicht is ‘een pittige klus’, betoogde bestuursvoorzitter Johan van Putten van de Pieter Zandt. “Het is wel duidelijk dat de leden meer doen dan sigaren roken.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500