Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Radiomarathon levert al 14.500 euro op

Geplaatst op: 18 december 2016

De tiende editie van de radiomarathon Zwartewaterland Helpt heeft het bedrag van
€ 14.509,47 opgeleverd voor Maud voor Leven en Villa Joep! Na 65 uur plaatjes draaien en actie voeren is dit de voorlopige eindstand. Hierbij komt nog de collecte van de kerken, de kaartavond van de voetbal, de hartjesactie en de opbrengst van de Spinningmarathon. Deze wordt gehouden op 14 januari 2017.

De afgelopen dagen vroeg Zwartwaterland Helpt aandacht en hulp voor Neuroblastoom kinderkanker. “Niet alleen uit naam van Maud en Joep, maar uit naam van al die kanjers die nu als sterren stralen. Die net als hen de strijd tegen deze rotziekte niet mochten winnen. Van 15 tot 17 december streden wij op onze manier mee. Voor alle kanjers die op dit moment, op jonge leeftijd, vechten tegen deze ziekte. Voor hun ouders, hun broertjes en zusjes en allen die hen lief heeft”, aldus de organisatie.

Dit deden ze niet alleen. Ook dit jaar werden er weer veel acties georganiseerd. Zo waren er een sport-, tennis-, en biljartmarathon. En deden de kinderen van het Anker en scouting de Veste mee met de hartjesacties. Daarnaast was er onder andere een darttoernooi, een klaverjasavond en bierproeverij in de Compagnie, was er Bingo in Onder de Luifel en kon de toren beklommen worden onder leiding van TIP. Daarnaast kon weer geboden worden op de online veilingtafel en werd in Zwartewaterland collecteert.

Hoewel er inmiddels een mooi geldbedrag is opgehaald ging het de vrijwilligers niet alleen om geld. Organisatie: “ Dat er geld nodig is voor onderzoek is logisch. Maar alleen met geld komen we er niet. Mensen bewust maken van deze ziekte is minstens net zo belangrijk. Want zo lang Neuroblastoom niet de aandacht krijgt die het wel vereist, is en blijft het een oneerlijke strijd.”

Zwartewaterland Helpt wil iedereen, ook namens Maud voor Leven en Villa Joep, bedanken die zich op wat voor manier dan ook heeft ingezet. “Dit was nooit mogelijk geweest zonder jullie steun.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500