Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartefokkers reisden af naar Kampen

Geplaatst op: 18 december 2016

Het bestuur van de kleindierenvereniging HKSV te Kampen had enige tijd terug het besluit het genomen om hun open tentoonstelling al dan geen vogelgriep toch door te laten gaan. Men deed een schrijven rond gaan om toch zoveel mogelijk dieren in te zenden op hun show welke op 16 en 17 december werd gehouden. Het resultaat was dat er ruim 1300 dieren werden ingeschreven door fokkers her en der uit het land.

Vanwege het toch oprukken van de vogelgriep moest men echter het besluit nemen dat het pluimvee en de watervogels niet tot de show konden worden toe gelaten. Wat over bleef waren een 12 tal sierduiven, 60 siervogels, 100 cavia’s + kleine knagers en zo’n 685 konijnen. Een mooi aantal om deze show toch door te kunnen laten gaan en de dieren waren prachtig onder gebracht in de mooie aangeklede KHC hal te Kampen. Als bezoeker zo staande tussen de kooien is het toch wel een gemis om geen kraaiende haan te horen. Maar goed enkele leden van de Zwartewaterfokkers waren toch met een aantal konijnen afgereisd om de eer van de vereniging hoog te houden hetgeen hen aardig lukte gezien de onderstaande resultaten. De Groot Lotharingers van Jan Henniphof noteerden 5x ZG en 1x F en deze laatste was tevens de mooiste in dit ras, de Weners van Wim Riezebos 2x F en zijn Rode Nieuwzeelanders 1 maal G en 1maal ZG, de Thuringers van de Comb. t ‘Ermhuus werden met 1x G en 1maal F beoordeeld , hun Hollanders 1x G 3x ZG en 1x F en hun Klein Zilvers werden 2x ZG toe bedeeld. Bij de Alaska’s aanwezig Wout van Dijk resultaat 1x G en 2x ZG, zijn vader Johan had een Hollander ingezonden goed voor ZG. Lars van Dijk behaalde met zijn Klein Zilvers in de Midden Konijngrijze kleurslag 4x ZG terwijl in dit ras in de kleurslag Midden Geel de Comb. Beens met 1 maal G, 7x ZG en 3x F el zeer succesvol was en zelfs het hoogst haalbare predikaat U98 werd behaald. Dit dier werd door de Hoofd ereprijzen jury uitgeroepen tot 1 na mooiste konijn van de show een prestatie van formaat en zeker een felicitatie waard. Tot slot nog de Tan’s van Henk Spijkerman met 6x ZG en 2x F in hun bagage keerden deze dieren huiswaarts en hadden inderdaad weer bewezen dat binnen de Zwartewaterfokkers de nodige kwaliteit in de hokken zit.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500