Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Blokhuis ook op Komt Allen Tezamen

Geplaatst op: 19 december 2016

Het ‘Komt allen tezamen’-gevoel zit er bij het Blokhuis al een tijdje in. Sinds mei zijn ze bezig met het verzamelen van geld voor een nieuwe bus. Diverse acties zijn al achter de rug en nu staat ‘Komt allen tezamen’ voor de deur. De ouders, ooms, tantes en soms nog verdere familie van Blokhuisbewoners bemannen dan een kraampje op het gedenkplein, waar ook onder andere het Leger des Heils, de Voedselbank, Philadelphia en Kyramja t vinden zijn.

In de kraam van het Blokhuis zal onder andere advocaat te koop zijn, een actie die de ‘ouders van het Blokhuis’ jaarlijks houden. 1500 eieren zijn er de laatste tijd al doorheen gegaan. “Alle ingrediënten zijn gesponsord, dus al het geld van de advocaat gaat naar de bus”, vertelt ouder Geertje Fuite

Inmiddels is er al zo’n 20.000 euro opgebracht. “Maar we zijn er nog niet. Ook Komt allen tezamen brengt ons weer een stapje dichter bij de bus”, zegt Johanna van Dalfsen, wiens zoon in het Blokhuis woont.

Daar komen alle families al ‘tezamen’. “We zijn hier echt één grote familie met elkaar. Eigenlijk hebben wij het ‘komt allen tezamen-gevoel’ al tien jaar. Je leert elkaar wel goed kennen met alles wat we hier meemaken. Een van de bewoners is in de tussentijd overleden. Zijn ouders zijn nog steeds betrokken.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500