Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel Genemuidenaren kwamen tezamen (video)

Geplaatst op: 21 december 2016

foto's: Erik Eenkhoorn

Dat het een beetje koud was en ook nog een beetje regende, kon veel Genemuidenaren niet deren. Ze ondernamen de tocht naar het Havenplein, waar de aftrap van Komt allen tezamen plaatsvond. Burgemeester Bilder onderstreepte dat het ‘elkaar ontmoeten’ centraal staat bij dit evenement. “En volgens mij houden we er in Genemuiden wel van om elkaar tegen te komen.”

Toch hoopte de burgervader dat het niet bij de oppervlakkige ‘tegenkomgesprekken’ zal blijven. “Hier kun je diepgaand met elkaar in gesprek gaan.” Er mag dan een boom op het Havenplein staan, “uiteindelijk moet niet die kerstboom, maar het Kerstkind centraal staan”, betoogde Bilder die van de gelegenheid gebruikmaakte om de aanwezigen ‘hele goede en gezegende Kerstdagen’ toe te wensen.

Ter beaming van zijn woorden werden daarna de lichtjes in de boom ontstoken en bracht kinderkoor Uniek ‘Komt allen tezamen’ en andere liederen ten gehore. Vanaf morgen zullen ’s avonds de ‘hutjes’ van de goede doelen. Daarin zijn ondermeer etenswaren te verkrijgen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500