Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koude wind krijgt Komt Allen Tezamen niet klein

Geplaatst op: 23 december 2016

Een gure wind zet steeds harder aan. Mensen duiken in hun kraag en proberen zoveel mogelijk uit de wind te gaan staan. De kerstboom in het midden zwaait heen en weer. Toch krijgen de bitterkoude omstandigheden Komt Allen Tezamen niet klein. Het is op vrijdagavond ronduit sfeervol op het Havenplein.

En dat ziet ook Egbert Brouwer van de organisatie met een tevreden gezicht aan. “Overweldigend”, zegt hij over de reacties op het evenement. “Mensen uit alle geledingen reageren heel positief. Vanmiddag sprak iemand me nog aan dat hij volgend jaar wil helpen. En dat was niet de eerste. We zijn enthousiast, al zijn er natuurlijk ook verbeterpunten”, zegt Brouwer, die wijst op het projectiescherm op ’t Olde Staduus. Dat is nu niet van af alle kanten goed zichtbaar.

Het zijn de details, want in grote lijnen lijkt Komt Allen Tezamen zeker voor herhaling vatbaar. Het ijsbaantje is een schot in de roos, de kraampjes zorgen voor gezelligheid, de vertellingen van Jannie Bakker in ’t Olde Staduus trekken veel volk en als het koor van het Leger des Heils rond 20.15 uur begint te zingen, vult het Havenplein zich helemaal met die echte kerstsfeer.

Ook morgen is Komt Allen Tezamen nog. De kraampjes en de ijsbaan is weer open en het evenement wordt om 22.15 uur afgesloten met het Ere Zij God. “Dan is het hele Havenplein ondertussen leeggeruimd. Alleen de boom blijft tot na oud- en nieuw staan. Wij hopen bij het Ere Zij God ook weer op een vol plein. Gezien de ervaringen van de afgelopen dagen, moet dat lukken”, zegt Brouwer.

Over de Westerkaai komt ondertussen de taxi die de MVG vandaag heeft gehuurd, weer langsrijden. Een groepje jongeren stapt uit en voegt zich bij de menigte op het Havenplein.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500