Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onbestendige kerst qua weer (door John Poot)

Geplaatst op: 23 december 2016

Dromen van een witte kerst kunnen we uitstellen tot volgend jaar, want deze kerst verloopt wisselvallig en met een temperatuur boven de 10 graden is het ook nog zeer zacht voor de tijd van jaar. Dit komt omdat lagedrukgebieden boven de noordelijke Noordzee en een hogedrukgebied boven Spanje. Dit zorgt voor een westelijke stroming in onze omgeving.

Vanavond en vannacht hebben we hebben we te maken met de eerste ‘kerststoring’. Vanuit het westen gaat het regenen en trekt de verder aan naar matig tot vrij krachtig. Met kans op windstoten tot 70 km per uur.

Zaterdagochtend neemt de wind weer af en het regent ook niet meer, de wolken hebben zaterdag wel de overhand maar er is ook ruimte voor de zon. De temperatuur is rond de 8 graden, de wind is overdag kracht 3 tot 4. In de avond trekt de wind weer aan naar een windkracht 5 tot 6 en het gaat ook weer regenen.

Eerste Kerstdag verloopt zacht, grijs en het is druilerig. De temperatuur kan oplopen naar een graat of 12. Dit is voor Eerste Kerstdag vrij uitzonderlijk.

Tweede Kerstdag is het weer wisselvallig, in de nacht trekt een regengebied over Nederland die in de ochtend ook nog actief kan wezen. Nadat er een koufront is overgetrokken komen er opklaringen en krijgen we de zon te zien. De temperatuur zakt naar een graad of 6 a 7.

 

De dagen erna zakt de temperatuur weer en is het meest droog met af en toe zon., wel is er in de nacht en ochtend kans op mist.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500