Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerstverhaal (column Martine Nanninga)

Geplaatst op: 25 december 2016

Vertel eens vriendje, waar ging het kerstverhaal over op de peuterspeelzaal?

(Bedenk al zijn wilde handgebaren en zijn verhalen stem er even bij..)

Het begon heel lang geleden.. met een boze piraten Koning! Die schreeuwde tegen alle mensen.. ‘Aaarr, iedereen moet naar het land waar die vandaan komt!’ ‘Waarom deed hij dat?’ Weet ik veel, hij was gewoon boos en zwaaide met zijn zwaard. Josef pakte zijn schatkaart en nam Maria mee. ‘Wie was Josef?’ Een piraat! Josef had geen bemanning. Maar wel een paard. ‘Was het wel een paard?’ Nee, een kameel? ‘Volgens mij had Jozef een ezel.’ Oh ja! Josef pakte zijn ezel en ging met Maria wandelen. Heel ver weg, echt heel ver weg.

Maria had een baby in haar buik. De buik was net zo dik als toen jij Micha er bijna uit had. Weet je dat nog? ‘Ja, dat weet ik nog.. Dan was Maria vast heel moe?’ Daarom had Josef de ezel mee. Daar kon Maria op zitten. De bemanning was er al snel want die hadden een mooi schip! Met kanonnen en heel veel touwen. Maar Josef en Maria moesten lopen. Maria wou slapen. Toen ze gingen vragen of ze bij iemand mochten slapen had niemand plek! Dat is echt niet lief hè mam! Ze konden toch gewoon op de bank slapen? ‘Nee. dat is niet erg lief..Ze konden dus nergens slapen?’ Jawel, in het hooi! Wat is hooi? ‘Sliepen ze in een stal?’ Ja! Dat was het! Met hooi. Hooi is gras, droog gras. Dat kriebelt denk ik! Hij hield vast zijn sokken aan.

‘Vertel eens verder. Waren ze alleen in de stal?’ Nee! Natuurlijk niet, koeien wonen in een stal! En dus de ezel en Josef. Niet de Kerstman, die bestaat niet, wij hebben sinterklaas toch mam? ‘Nee, die bestaat niet! en wat gebeurde er toen?’ Sinterklaas is wel echt! ‘Sinterklaas zit allang weer in Spanje. We hadden het over kerst! vertel eens verder, wat gebeurde er in de stal met Josef en Maria?’ De bemanning zat ze op de hielen! De kapitein had een haak en een stok! ‘Maria had een baby in de buik?’ Ja, die kwam eruit in de stal. ‘Oh? Het kindje werd dus geboren in een stal? was het een jongetje of een meisje?’ Het was baby Jezus. Dat wist je wel mam! ‘Och, en Hij moest geboren worden in een koude stal.’ Ja, maar dat geeft toch niet. Zijn mama was erbij. En er kwamen drie Koningen. Die zagen de ster. ‘Een ster?’ Ja, gewoon die altijd aan de hemel hangen. Er kwamen nog veel meer mensen, herders, heel veel schapen en de bemanning. ‘Wel bijzonder dat er Koningen op bezoek komen als je geboren wordt. Dan was Jezus vast speciaal.’ Ik denk dat hij de beste piraat van de wereld is!

Oké, volgend jaar doe ik nog een poging.. Misschien is hij dan over zijn piraten fase heen..

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500