Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De mooiste foto van John Poot

Geplaatst op: 28 december 2016

John Poot is al enkele jaren actief als fotograaf voor Genemuiden Actueel. Ook schrijft hij wekelijks het weekendweerbericht en houdt hij het weer sowieso in de gaten. Bovendien is de geboren Hattemer een liefhebber van waterpolo, volgens hem de mooiste sport die in Genemuiden wordt beoefend.

“Op de vraag wat voor mij de mooiste foto is die ik dit jaar voor Genemuiden Actueel gemaakt heb, antwoord ik dit keer niet met een extreem weerfoto. Het viel dit jaar wel een beetje tegen (voor mij dan) qua onweer en dreigende wolken rond Genemuiden. Die ene keer dat er een beste onweersbui over Genemuiden trok, was op zaterdag 27 augustus, maar toen was ik aan het chasen  (aan het jagen net voor een onweersbui of er achten) in Gelderland.

Maar de mooiste foto’s voor Genemuiden Actueel dit jaar komt van een van de kleinste sporten die Genemuiden kent: waterpolo. De heren waterpoloërs hebben dit jaar toch wel een unieke prestatie verricht door kampioen te worden en dat was voor het eerst in de geschiedenis van De Eerste Kolk.

Een van de foto’s laat zien de opperste concentratie van de spelers van Hatto-Heim (witte caps) op het schot van Bert Roeten op het doel. De ander foto laat zien hoe hoog je eigenlijk uit het water moet komen om een goed hard schot te kunnen maken op het doel van je tegenstander. De persoon op de foto is Ruben Beens die vorig seizoen de topscoorder van DEK was. Ook het nieuwe jaar zullen wij deze mooiste sport blijven volgen.”


 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500