Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koninklijk fotograferen

Geplaatst op: 29 december 2016

foto: Erik Eenkhoorn

Erik Eenkhoorn fotografeert ondertussen alweer enige jaren voor Genemuiden Actueel. De Genemuidenaar maakt ook regelmatig uitstapjes buiten de gemeentegrenzen. Dit jaar toog hij met zijn camera bijvoorbeeld naar Koningsdag in Zwolle. Daar maakte hij zijn favoriete foto van het jaar.

“Mijn fotografische hoogtepunt dit jaar is koningsdag geweest. Samen met vriend Pieter zat ik s’morgens vroeg om 6:15 uur aan een oranje tompouce aan de keukentafel om daarna bepakt en bezakt, met camera’s in plastic zakken naar Zwolle te gaan. Om 7 uur ontbijt, 8 uur persvoorlichting en om 10 uur naar plaats van bestemming. Tas twee keer leegmaken, legitimeren, wachten en toen mochten we over de route naar ons persvak. Toen daar de bus aan kwam rijden heb ik de knop van de camera ingedrukt en ik weet niet eens meer wanneer ik hem losgelaten heb, maar van die vijf minuten had ik in ieder geval 766 foto’s.

Daarna naar het Sportplein begeleid door de Rijksvoorlichtingsdienst waar het volgende persvak op mij stond te wachten. Constantijn met Amalia aan het voetballen, koning Willem Alexander in gesprek met Ron Jans. Na dit persvak naar het stadhuis, waar we om half vier weer vanuit terug gingen naar Genemuiden. Omdat de foto’s dezelfde dag nog weg moesten thuis alles nog uitgezet. Om 22:45 ging de pc uit in huize Eenkhoorn.

Maar waarom nu juist deze foto? Omdat dit beeld naar mijn mening een journalistiek beeld is van koningsdag ’16. Een lachende koningin, maar vanwege de terreuraanslagen in Parijs enorm beveiligd, wat op deze foto goed te zien is.”

foto: Erik Eenkhoorn

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500