Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De favoriete foto van Enrico Kolk

Geplaatst op: 30 december 2016

Enrico Kolk is al een paar jaar betrokken bij Genemuiden Actueel. Als journalist in opleiding is hij meer bedreven met de tekstverwerker dan met de camera, maar desondanks schrijft hij ook over de mooiste foto die hij dit jaar maakte. Mooi is die niet, maar een verhaal zit er zeker achter.

“Ik geef het meteen toe: het is absoluut niet de mooiste foto die ik dit jaar maakte. En dat is eigen schuld. Ik maakte deze foto met mijn mobiel en kwam er later achter dat ik mijn camera ook bij me had. Maar achter deze foto zit wel een mooi verhaal, en dat maakt het mijn favoriete foto van het afgelopen jaar.

Zoals veel mensen inmiddels misschien al wel weten, ben ik sinds dit jaar werkzaam op de pont. Ik was dat nog maar kort, toen een oudere man de stuurhut binnen kwam stappen. Ik vroeg me af waarom hij boven kwam. Dat werd al snel duidelijk. Deze man, Gerard de Wagt, was in de nacht van 22 op 23 december 1965 aan boord van de pont. Voor de pont geen beste nacht, want die zonk.

Diezelfde pont van toen is ook de pont van nu. Weliswaar met iets modernere apparatuur en andere stuurhut, maar het is nog steeds dezelfde pont. Dat wekte verbazing bij Gerard de Wagt. We raakten in de stuurhut met hem aan de praat en van het één kwam het ander. Op een mooie zomerdag maakte ik de reis naar Hillegom en zat een tijdje bij De Wagt aan tafel. Niet eerder had ik zover gereisd voor een interview.

Eén van de leukste interviews tot nu toe, moet ik zeggen. Al tijden vroeg ik me af hoe dat die nacht gegaan moest zijn. En ineens zit je aan tafel met één van de ‘hoofdrolspelers’. Een leuk interview, dat ik twee keer uit mocht werken. Na de zomer werd er ook een artikel geplaatst in De Stadskoerier. Dubbel plezier van zo’n korte ontmoeting.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500