Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden Actueel Jaaroverzicht (4)

Geplaatst op: 31 december 2016

Genemuiden Actueel kijkt in de dagen rond de jaarwisseling terug op 2016. Dit keer de zomermaanden juli tot en met september.

Corne Boender uit Zwartsluis is de clubkampioen van Dartsclub Genemuiden. Die club blijft ook in 2016 populair en organiseert een aantal toernooien. Tennisvereniging ’t Eerste Wittien viert het veertigjarig bestaan. In de Kruisstraat opent het inloophuis van het Leger des Heils haar deuren. Dat gebeurt tijdens een drukbezochte zomerbraderie. Met een oefenduel tegen PEC begint Sportclub alweer aan het nieuwe seizoen. PEC wint nipt.

IJsselheem belandt op de zwarte lijst van de gezondheidsinspectie, tot woede van de organisatie en haar medewerkers. Maanden later gaat de organisatie van de lijst af. Hilleen Mode verdwijnt na enkele jaren uit Genemuiden. Haven de Ketting gaat weer, beperkt overigens, open voor de pleziervaart. Rijkswaterstaat sloot de haven eerder in verband met overlast voor de omgeving. De gemeente wil het Veerhuis verkopen en daarmee komt er een einde aan plannen voor horeca in de locatie.

De Randweg krijgt een nieuwe asfaltlaag en is tijdelijk afgesloten. Een groep Genemuidenaren werkt aan een evenement rond de kerstdagen op het Havenplein. JobTrans begint met de bouw van een nieuw hoofdkantoor. Het opleidingsbedrijf uit Genemuiden is in korte tijd stormachtig gegroeid. Anna van der Breggen uit Hasselt wordt Olympisch kampioen wielrennen. Reind Breman ontvangt de eerste presentatiegids van Sportclub Genemuiden, die later een prijs krijgt voor de beste presentatiegids van Nederland.

De VBK trekt weer veel jonge belangstellenden. Die werken dit jaar aan het thema restaurant. Gert Hoen wordt trainer van SVBS in Belt-Schutsloot. Kitsch & Koters viert het tienjarig bestaan. Leraar Hans Schemkes van De Vogelaar zit veertig jaar in het onderwijs. Evert van Dijk kondigt aan dat hij wil stoppen als toezichthouder bij keet de Kolk. ‘De Duis’ krijgt op zijn afscheidsreceptie een eigen plein op Sportpark de Wetering aangeboden.

Bij de openingsavond van Eikoerei wordt ‘iekekraesien’ uitgeroepen tot mooiste Genemuider mensenwoord. Eikoerei is de volgende dag ook een succes, met onder meer een optreden van Ge Reinders op het Havenplein. Engbert van den Vreugde neemt afscheid als beheerder van d’ Overtoom. Hij komt in dienst bij vishandel Timmerman. Dennis Mooiweer vertrekt uit zwembad Bestevaer.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500