Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Flier en Kanis rijden naar eerste prijzen

Geplaatst op: 2 januari 2017

Afgelopen weekend waren leden van de Zwartewaterruiters erg succesvol tijdens de finale van de Felix Accountants Dressuur Cup en het Kerstconcours in Wapenveld. Eerste prijzen waren er voor Janine Flier en Lisanne Kanis werd tijdens de finale van de Felix Accountants Dressuur Cup rubriekswinnares.

Op woensdag 28 december jl. werd er in het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters de finale van de Felix Accountants Dressuur Cup verreden. Lisanne Kanis plaatste zich met haar pony Leuns Veld’s Yrian voor deze finale in de klasse L2. De combinatie liet een erg goede proef zien en werd door de twee jury’s beloond met mooie scores van 201,5 en 206 punten. Met deze prestatie werd zij rubriekswinnares van de klasse L2. Over alle combinaties eindigde Lisanne op een nette zevende plaats.

In Wapenveld werd er een dressuurwedstrijd voor pony’s en paarden georganiseerd. Briëtt Breman reed hier met haar pony Golden Boy twee goede proeven in de klasse L1. Van de jury kreeg zij 189 en 181 punten en met dit resultaat mocht zij de tweede en de derde prijs mee naar huis nemen. Janine Flier reisde met haar twee paarden Harley en Hercules af naar Wapenveld. Met Harley reed zij in de eerste proef naar 197 punten en in de tweede proef reed de combinatie naar een erg mooie score van 205,5 punt en de eerste prijs. In de klasse L2 ging Janine Flier van start met Hercules. De combinatie reed twee goede proeven en zette met 198 en 203 punten de derde en de eerste prijs op haar naam. Met dit resultaat plaatste de combinatie zich ook voor de finale. In deze finale reden Janine Flier en Hercules naar een nette vierde plek met 204,5 punt. Ook Erika Henniphof was succesvol tijdens het Kerstconcours in Wapenveld. Met haar paard Enouk zette zij twee nette proeven neer in de klasse L1. De jury beloonde haar met hoge scores van 207 en 208,5 punt. Met dit resultaat mocht zij twee maal de tweede prijs mee naar huis nemen. Ook had de combinatie zich geplaatst voor de finale. In deze finale eindigden Erika en Enouk op een mooie zesde plaats met 202,5 punt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500