Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Derde Zwartsluis Culinair

Geplaatst op: 3 januari 2017

“Mudvol…”, was het volgens Sander Frank bij de tweede editie van Zwartsluis Culinair. En dus moet dat evenement een vervolg krijgen en dat gebeurt op vrijdag 27 januari. Acht Sluziger horecazaken bundelen dan weer de krachten. “Ik denk dat het heel druk wordt…”, doet Thijs Postma dinsdagochtend in het bowlingcentrum van Hotel Zwartewater alvast een voorspelling.

De vorige editie van Zwartsluis Culinair bleek een schot in de roos. Die was toen in december, in een tent op de Handelskade, de avond voor de Winterfair. Toen die dit jaar niet doorging, zocht de horeca naar een plan B. “Misschien is eind januari ook wel een betere datum: dan staat er weinig op de evenementenkalender en hebben mensen ook weer zin om eruit te gaan”, denkt Postma.

Uit plan B is de tent geschrapt. Ook dat biedt alleen maar voordelen, zegt Frank. “Het evenement is nu in het bowlingcentrum. Daardoor hoeven we niet allerlei faciliteiten te regelen en ik denk dat het hier nog sfeervoller is ook”, aldus de eigenaar van Hotel Zwartewater. Daar vergadert de Sluziger horeca dinsdagochtend over het evenement. De indeling van de zaal wordt besproken, de marketing en natuurlijk de gerechten. “Botervis, scharrelspies, huisgemaakte ribbetjes en misschien als een toetje panna cotta”, klinkt uit de mond van Dave Veldman van The Blizzard. “Spiesje van damhert, kroketje van bospaddenstoelen, gerookte zalmfilet, kaassoepje”, zegt Frank.

Café de Sluus zorgt, als het speciaal bier café van Zwartewaterland, uiteraard voor het speciaal bier. “Oedipus Lekkerbek voor bij de vis en Affligem Dubbel voor bij het vlees”, zegt Postma. Alle gerechten kunnen weer met muntjes worden betaald, zegt Emiel Visscher van De Albatros. “De deelnemers bereiden vier kleine gerechtjes. Het Notenhuys is aanwezig met puntzakken nootjes en uiteraard wordt er gezorgd voor prima wijn en andere dranken. Bovendien is er live muziek.”

Naast de genoemde zaken doen ook De Burgemeester, Vollenhoofsche Poort en ’t Kraantje mee aan het evenement. En ze gaan uiteraard weer voor ‘mudvol’. Zwartsluis Culinair is van 17.00 tot 23.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500