Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Glibberen op zaterdag (door John Poot)

Geplaatst op: 6 januari 2017

Onder invloed van een sterk hogedrukgebied boven onze omgevingen is het helder en koud. Het hogedrukgebied trekt langzaam naar Centraal Europa en vanuit het Noordwesten krijgen zwakke storingen daardoor de komende tijd invloed op het weer beeld.

De bewolking komende avond wordt vanuit het westen steeds dikker, waaruit later in de avond en nacht vanuit het westen eerst sneeuw en later ijzel of ijsregen valt. Er wordt op uitgebreide schaal gladheid verwacht.

Zaterdag is het bewolkt en valt er eerst nog wat sneeuw dat later overgaat in ijzel, waardoor opnieuw gladheid ontstaat. Het KNMI heeft voor zaterdag code oranje afgekondigd voor gladheid door winterse neerslag. Die geldt van 06:00u tot 21:00u. De kou wordt zaterdag moeizaam verdreven waardoor het waterkoud aanvoelt. Die dag blijft de temperatuur rond het vriespunt. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Zondag is het grijs en mistig. En de temperatuur is een paar graad boven nul. Vanaf maandag wisselvallig weer met dagelijks kans op regen. Met maxima rond de 7 graden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500