Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Avond voor oude joffers en geuzen

Geplaatst op: 7 januari 2017

Op vrijdag 3 februari 2017 wordt er in de Overtoom een Geuzen- en Joffersavond georganiseerd. Op deze door SCEG georganiseerde avond zijn alle voormalige Geuzen en Joffers welkom om samen herinneringen op te halen, oude beelden te bekijken en éven weer Geus of Joffer te zijn. SCEG hoopt dat vooral ook de Geuzen en Joffers van het eerste uur zullen komen.

Het met elkaar ophalen van herinneringen wordt vaak ook gestimuleerd door foto’s. Inmiddels is al een aantal oude kampkranten en foto’s verzameld die ter inzage zullen liggen, maar de organisatie roept hierbij eenieder op om (beeld)materiaal aan te leveren. Het liefst krijgen wij dit materiaal al van te voren digitaal aangeleverd via
j.bakker-rietman@zonnet.nl of harrierietman@gmail.com, zodat we dit kunnen  verwerken in een slide-show. Maar u kunt natuurlijk ook op de avond zelf uw foto’s enz. meebrengen en die (voorzien van naam!) bij de ten toon gestelde spullen leggen.

De leiding van het eerste uur wordt, voor zover te achterhalen, speciaal uitgenodigd. Op deze avond: zij zullen ongetwijfeld nog mooie verhalen te vertellen hebben.
En tijdens een open podium worden ook de aanwezige Geuzen en Joffers uitgenodigd hun herinneringen aan het oude Jeugdwerk met de zaal te delen. Opgave vooraf is daarvoor niet nodig. Ook worden er nog oude filmbeelden vertoond.  Verder wordt het vooral een avond in Geuzen- en Jofferssfeer, met die dingen die altijd gebeurden op clubavonden, zoals spel en zang (uit het gele boekje). En met een quiz wordt de kennis over de Geuzen en Joffers tijd  getest.

De avond begint om half 8; vanaf 7 uur is er gelegenheid al vast binnen te lopen, wat te praten en de foto’s enz. te bekijken. De toegang bedraagt 5 euro, en dat is inclusief een consumptie en een zangbundel (zo lang de voorraad strekt).

SCEG roept iedereen op dit bericht te delen met mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn maar niet worden bereikt door de lokale en regionale pers. Alleen een aantal leidinggevenden van het allereerste uur wordt persoonlijk uitgenodigd, verder kunnen alle belangstellenden de persberichten als uitnodiging beschouwen.

Voor vragen kan er contact worden opgenomen met j.bakker-rietman@zonnet.nl of harrierietman@gmail.com.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500