Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Witte deken over Genemuiden

Geplaatst op: 7 januari 2017

Foto's: John Poot en Enrico Kolk

Het is muisstil op straat. De vlaggen van Fytac tikken tegen de stokken. Zachtjes, zoals alles op de vroege morgen zachtjes gaat. Een auto rijdt bijna geruisloos langs het Havenplein. De ‘slapende stad’ Genemuiden is ondergedompeld in een nu nog witte laag sneeuw.

Bandensporen verraden de vroege vogels die als eersten de sneeuw hebben gezien, vanuit de auto dan wel vanaf de fiets. Op het Havenplein ligt de sneeuw alsof ze er hoort: een laagje op de grond, een laagje op de auto. Eén centimeter sneeuw heeft Genemuiden veranderd in een totaal andere stad.

Zachtjes zal de sneeuw nog even blijven dwarrelen. Heel veel zal er niet meer vallen. Naarmate de dag vordert, gaan de witte vlokken langzaam over in ijzel of ijsregen. Een ding blijft daarbij hetzelfde: het is winters.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500