Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwart IJs bij de schaatsclub

Geplaatst op: 9 januari 2017

Het is deze maand 20 jaar geleden, dat de laatste Elfstedentocht is gereden en 5 jaar geleden, dat deze Tocht der Tochten bijna opnieuw zou worden verreden.  Voldoende reden voor SCEG om de schaatsfilm Zwarts IJs op 20 januari 2017 te vertonen. Als er geen vorst is, vindt vertoning plaats bij De Eendracht.

Schaatsen op natuurijs is een oersport in Nederland. Als in februari 2012 de felbegeerde Elfstedentocht wel heel dichtbij komt, en zondag de enige optie lijkt, staan de hoofdrolspelers in deze film voor een lastige keus.
Geertjan Lassche schetst in deze documentaire een beeld van het dilemma waar schaatsers Geert-Jan van der Wal uit Urk, de favoriet voor de eerstkomende Elfstedentocht, René Ruitenberg, meervoudig Nederlands kampioen, en de schaatsfamilie Klompmaker voor komen te staan.

Tijdens deze avond zal de regisseur van deze documentaire, Geertjan Lassche, aanwezig zijn en zo mogelijk ook een van de hoofdrolspelers en kan er na de filmvertoning met hen worden nagepraat.

De toegang kost € 5,– inclusief kop koffie/thee.

Aanmelden bij Petra van Dalfsen, jdalfsen@xs4all.nl, tel. 0629081011 of Sander Brouwer, S.Brouwer28@kpnplanet.nl, tel. 0653646211

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500