Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Kesteren Kampen neemt Nieuwboer Zwartsluis over

Geplaatst op: 12 januari 2017

Tekst en foto: Enrico Kolk

Renaultdealer Wimfried van Kesteren uit Kampen heeft de zaak van Cees Nieuwboer in Zwartsluis overgenomen per 1 januari. Van de eigenaarsverandering gaan klanten niet veel merken. De vaste monteurs, Arko Halfmouw en Hans Nieuwboer, blijven bij de zaak, net als Jeroen Paauw. “Dat zijn goeie jongens”, zegt Van Kesteren. “Ze hebben allemaal vijftien tot vijfentwintig jaar Renault-ervaring.”

De overname is ‘heel snel’ gegaan. “De eerste gesprekken waren van begin december en voor de kerstdagen waren Cees en ik er in grote lijnen uit. Nu volgt de afronding met alle details en dan alle zakelijke dingen die geregeld moeten worden.” Ook heeft Van Kesteren Marnix Oostijen uit Genemuiden aangenomen als nieuw personeelslid.

Aan het uiterlijk van de zaak verandert wel wat. “Dinsdag gaat de vloer eruit, die is 20 centimeter verzakt. Die wordt opgehoogd, glad en grijs.” Niet dat de zaak dan even stilligt. “Het zal misschien een paar dagen wat rommelig en lawaaiig zijn, maar een garage kan nooit dicht.”

Van Kesteren heeft al een zaak in Kampen. “Daar werkte ik al, die heb ik op 1 januari 2002 overgenomen. Precies 15 jaar later is dit er dus bij gekomen. Toevallig eigenlijk. Ik had wel in gedachten dat er vast eens wat leuks op m’n pad kwam. Dat is dit dus geworden.”

De expertise uit Kampen kan gedeeld worden met de Sluziger vestiging. “We gaan hier schwung brengen en het verder professionaliseren. Er komt reuring in de tent. Daarbij kunnen we profiteren van de schaalgrootte van Kampen. Daar hebben we een ruimere keuze. En als mensen iets op het oog hebben, dan kunnen we dat gewoon hierheen halen. Een elektrische auto was hier nog niet, dus ik heb de Renault Zoë meegenomen hiernaartoe. Die is volledig elektrisch, je kunt er 300 kilometer mee rijden.”

Van Kesteren richt zich voornamelijk op Genemuiden en Zwartsluis. “We willen dé Renaultdealer van Zwartewaterland worden.” De regio is niet helemaal onbekend voor hem, net als de zaak. “Mijn oom, Frans van Kesteren, is jarenlang voorzitter van de Sleepbootdagen geweest. En ik heb hier in de zaak in het verleden twee zomervakanties gewerkt als monteur, toen nog bij Cor Nieuwboer. Dat was een keer twee maanden en een keer drie maanden. Maar in totaal heb ik al 33 jaar Renault-ervaring.”

Aan overstappen denkt Van Kesteren niet. “Renault is kwalitatief gewoon heel goed. Veel mensen weten dat niet, maar het is wel het tweede merk van Nederland.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500