Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beste alternatief voor echt voetbal

Geplaatst op: 13 januari 2017

Foto's Pieter Polman

De 1e editie van het FIFA 2017 Toernooi op PlayStation, georganiseerd door de jeugdleden Jur van Dalfsen, Hadde Pleijsier en mentor Arjen Netjes van  Sportclub Genemuiden is een daverend succes geworden.

Na een aantal weken van voorbereiding ging het vrijdagavond helemaal los in de kantine van SC Genemuiden. Met ruim 128 deelnemers en 64 teams verdeeld over de groepen rood en blauw was het toernooi compleet ingevuld en waren de stoelen tot de laatste plaats bezet . Wat was het spannend, opperste concentratie en gespannen gezichten maakten er een ware happening van. Met acht beeldschermen, 32 controllers en een finale scherm van groot formaat werden er maar liefst 126 wedstrijden gespeeld in de voorrondes, kwart en halve finales.

Tijdens de grand-finale streden het winnende team van groep rood bestaande uit Frank Kuurman en Martijn Jansen tegen het winnende team van groep blauw bestaande uit Rick Doorn en Nick Buitink op het grote finale scherm voor de hoofdprijs, een plaats in de landelijke finale van het FIFA Toernooi’17 welke 28 februari a.s. plaats zal vinden in Eindhoven. Voor de nummers twee waren er toegangskaarten voor de wedstrijd PEC Zwolle – NEC, daarnaast ontvingen de 4 finale-winnaars ter herinnering ook een mini-trofee.

De uiteindelijke winnaars van het toernooi werden Rick Doorn en Nick Buitink.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en is voornemens om dit zeker nog eens vaker te organiseren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500