Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schaatskoorts bij Altena loopt langzaam op

Geplaatst op: 13 januari 2017

De sneeuwval van afgelopen nacht is een voorbode voor een strenge winterweek. En dus bekijken de schaatsliefhebbers nauwgezet de weersvoorspellingen. Bij Altena Fietsen in de Woody Passage doen ze hetzelfde. “We hebben gisteravond ons schaatsassortiment in de winkel geplaatst…we zijn er klaar voor”, zegt Michel van Dijk, die sinds 1 januari het gezicht van Altena Fietsen is.

De Kampenaar komt daarmee terug op de plek die hij uit het verleden goed kent. “Als 13-jarige jongen ging ik al regelmatig met de bus of op de fiets naar Genemuiden: mee helpen bij Altena. Wat een prachtige winkel was het toen. Er was altijd reuring en mensen kwamen van heinde en verre naar Genemuiden”, herinnert Van Dijk zich.

Na een aantal jaren Genemuiden waagde hij zelf de ondernemersstap. “Ik begon in het centrum van Kampen een winkel met alleen maar trendy fietsen. Die kwamen toen net opzetten. Een jaar of zes geleden waren we uit ons jasje gegroeid en zijn we naar het oude pand van Frans Borgmeijer aan de IJsseldijk verhuisd. Daar hebben we nu een heel breed assortiment”, vertelt Van Dijk.

De stap de andere kant van de Kamperzeedijk kwam eind vorig jaar in beeld. “Ik heb altijd samengewerkt met John Altena. Toen die aangaf dat hij wilde stoppen, was het logisch dat ik voor de Woody Passage in beeld kwam. Ik vind het een mooie uitdaging. De filosofie en werkwijze in Kampen moet hier ook kunnen slagen. De naam Altena is bovendien echt een begrip in de regio.”

Voor klanten verandert er weinig, zegt Van Dijk. Wel komen er wellicht wat nieuwe merken bij. Vanaf het voorjaar komen er ook diverse acties, maar eerst gaat de aandacht nu even naar het schaatsen uit. “De voorspellingen voor komende week zijn goed, dus ik verwacht dat het hier druk wordt. We zijn er klaar voor. Ook in Kampen verkopen we al jaren schaatsen, dus de kennis is aanwezig.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500