Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vanaf maart ook Hasselt Actueel

Geplaatst op: 13 januari 2017

Journalist Bas Jansen en De Tekstkenner lanceren in maart Hasselt Actueel. Die nieuwssite is dan het broertje van Genemuiden Actueel en Zwartsluis Actueel. Dagelijks lezen op die twee sites vijfduizend bezoekers het laatste lokale nieuws. Dat wordt journalistiek en toch laagdrempelig gebracht. “Wij zijn ervan overtuigd dat die formule ook gaat werken in Hasselt”, zeggen de initiatiefnemers.

Die gedachte past bij de trend dat lokale nieuwssites een steeds prominentere positie in het medialandschap innemen. “Regionale en zelfs lokale kranten verdwijnen of besteden steeds minder aandacht aan het nieuws om de hoek, terwijl mensen juist daarin interesse hebben. Dat bewijst Genemuiden Actueel al bijna vijftien jaar. Sinds 2015 bereikt ook Zwartsluis Actueel een grote doelgroep. Onder meer omdat we ook aandacht besteden aan echt lokale onderwerpen waarvoor in de media nauwelijks ruimte meer is”, zegt Erik Driessen van De Tekstkenner, de uitgever van beide sites.

Regelmatig kreeg hij de vraag wanneer Hasselt Actueel de lucht in zou gaan. Dankzij de samenwerking met Bas Jansen is dat nu mogelijk. De geboren en getogen Hasselter woont sinds kort weer in de regio. Hij werkte net als Erik Driessen onder meer voor Brugmedia en De Stentor. “Mijn hart ligt bij lokaal nieuws. Daarom vind ik Hasselt Actueel een mooi medium. Wij willen veel aandacht besteden aan verenigingen, de middenstand en natuurlijk sport en politiek. Alles aspecten van de Hasselter samenleving komen aan bod”, zegt Jansen.

Het Hasselter bureau The Webhouse ontwerpt momenteel een logo voor de site. VWC realiseert de website. Die gaat dan begin maart in de lucht. Tot die tijd is het Hasselter nieuws al te zien op de regiopagina’s van Genemuiden en Zwartsluis Actueel. Ook is er inmiddels facebook.com/hasseltactueel. Nieuws, tips of agendaberichten? Stuur die dan alvast naar redactie@genemuidenactueel.nl.

Onderdeel van de redactie is ook Enrico Kolk, die als student journalistiek zijn stage bij het nieuwe medium gaat volgen. Hasselt Actueel zoekt nog volop medewerkers, waaronder fotografen, videomensen en verslaggevers (bijvoorbeeld sport) die het leuk vinden om mee te werken aan een lokale nieuwssite. Hoe meer kennis van Hasselt hoe beter. Interesse? Neem dan contact op met Bas Jansen (06-190 55 107) of mail naar info@detekstkenner.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500