Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden glijdt uit tegen ACV

Geplaatst op: 14 januari 2017

Sportclub Genemuiden ging zaterdagmiddag kansloos met 0-3 onderuit tegen koploper ACV. Dat staat nu zeven punten voor op de groen-witten. Kampioensaspiraties kunnen voorlopig dus even de koelkast in.

Al konden ze zaterdag ook gewoon buiten blijven liggen op een steenkoud Sportpark de Wetering, dat ook nog een paar keer geteisterd werd door winterse buien. Wie voetbal in januari mooi vindt, moet wel een hele grote voetballiefhebber zijn. Zeker als beide ploegen boordevol ambities, maar met weinig hoogstaand voetbal het publiek niet warm weten te krijgen.

Sportclub moest zaterdag Martijn Jansen missen, die een aantal weken uit de roulatie is. Anne van der Kolk komt terug van een blessure en zat voor rust nog op de bank. Daar zag hij dat beide ploegen afwachtend begonnen, maar dat ACV naarmate de eerste helft vorderde in ieder geval de betere kansen kreeg. Een bal buitenkant paal was een voorbode voor een dramatisch slot voor Genemuiden. Verdedigend geklungel lag eigenlijk aan de basis van alle drie goals die binnen een paar minuten vielen.

Eerst weigerde de Sportclub-verdediging in het eigen zestienmetergebied in te grijpen, waarna uiteindelijk niets anders over bleef dan een overtreding. Hagenauw schoot de elfmeter uiterst kalm in: 0-1. Niet veel later zat de wedstrijd al bijna in het slot. Frank Kuurman kon niets anders bedenken dan een terugspeelbal, die vervolgens veel weerstand kreeg van het natte kunstgras, waardoor Muis en Flier niet meer konden anticiperen en ACV kinderlijk eenvoudig aan de 0-2 kwam. Opnieuw via Hagenauw. Het zou nog erger worden: opnieuw greep niemand in, waardoor Van der Werf ook nog de 0-3 kon binnentikken, hoewel hij daar volgens velen opzichtig hands voor nodig had.

Met Van der Kolk voor Lip probeerde Sportclub Genemuiden na rust nog van alles, maar dat leidde eigenlijk niet of nauwelijks tot kansen. ACV bleef eenvoudig overeind en onderstreept daarmee de titelaspiraties. Sportclub Genemuiden zal in achtervolging moeten zien te geraken. Domoor van de wedstrijd was uiteindelijk ACV-invaller Molema, die bij een 0-3 voorsprong na een smerige overtreding nog tegen een rode kaart aan liep. Hij liet Robert Boes bovendien met een op het oog zware blessure achter. De middenvelder moet voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.

IJs en weder dienende wacht volgende week voor Genemuiden de uitwedstrijd bij Flevo Boys.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500