Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Knappe terugkeer van Ruutvoorn

Geplaatst op: 15 januari 2017

De dames van Ruutvoorn wonnen zaterdag knap met 2-3 bij OSK. In een afwisselende wedstrijd kwam Ruutvoorn met 2-1 in sets achter, waarna ze de laatste twee sets pakten. De vijfde set werd met 15-9 gewonnen. Ruutvoorn staat negende op de ranglijst, een plek onder OSK. Zaterdag wacht de streekderby tegen Bas Autowas in d’ Overtoom.

Ruutvoorn leek wat onwennig in de eerste set, kwam in vorm, maar liet het op het laatst toch weer lopen en verloor zo de eerste set met 25-19. In de tweede set was er meer aanvalskracht en ook de pass was overtuigender. OSK werd zo de verliezer van de tweede set 21-25.

In de derde set kakten de dames wat in en daarmee kwam OSK op een voorsprong van 2-1.

Ruutvoorn was maar met 7 dames afgereisd en Marlon Verhage moest na de derde set haar zwangerschap voorrang geven. Ze nam rust en zo speelde Ruutvoorn in een totaal andere opstelling verder. De koppies leken daarmee op scherp gezet en Ruutvoorn speelde gedegen. Cynthia Last speelde aanvallend een zeer sterke wedstrijd, maar net als de andere sets werd het op het eind nog weer gemeen spannend. OSK had als eerste setpoint, maar Ruutvoorn knokte zich terug en wist er 2-2 van te maken met een 26-24 setwinst.

In de laatste en beslissende set was het Els Hermeler die met een zeer stabiel, lastige serves 9 punten op rij wist te maken. OSK kreeg het spel aan eigen kant niet meer onder controle en verloor de wedstrijd.

Ruutvoorn blijft met de 3 verworven punten op de 9e plek staan. Aanstaande zaterdag zullen de dames het opnemen tegen Bas Autowas uit Westenholte. Dit team staat zevende en was Ruutvoorn eerder dit seizoen te slim af met 3-1 winst. Dit keer hopen de dames in hun thuishonk d’Overtoom meer tegenstand te kunnen bieden. Om 17:00 begint de wedstrijd en voorafgaand hieraan zullen ook de nieuwe sponsoren voorgesteld worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500