Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schaatskoorts in Genemuiden

Geplaatst op: 15 januari 2017

Genemuiden is altijd een beetje bevangen geweest door de schaatskoorts. Wat dat betreft verschilt het stadje niet van de rest van Nederland. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog in 1940 was er ook zo’n schaatsperiode. Vanuit Genemuiden kon naar Kraggenburg worden geschaatst, waar mooi was te zien hoe de Noordoostpolder aan het ontstaan was. Ook organiseerde De Eendracht een wedstrijd ringsteken.

Ruim een kwarteeuw later was er een ander soort schaatskoorts. Het was de tijd van Ard Schenk en Cees Verkerk, de Sven Kramers van de jaren zestig en zeventig. Zij kregen in Genemuiden een mooie mat aangeboden en bezochten een kokosfabriek.

Of het deze week nog van schaatsen komt, lijkt ondertussen twijfelachtig. Vorige week voorspelden de weerkenners nog strenge vorst, maar dat lijkt nu toch niet weggelegd voor deze regio.


 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500