Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters sterk in eigen huis

Geplaatst op: 15 januari 2017

Afgelopen weekend werd er in het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters het Kringkampioenschap van Noord-West Overijssel en de Noordoostpolder georganiseerd. Leden van de Zwartewaterruiters waren hier erg succesvol en hebben zich geplaatst voor het Regiokampioenschap van Overijssel. Louanne Eenkhoorn debuteerde met succes in het ZZ-Licht in Mariënheem. Ook Briëtt Breman en Giovanna Slurink namen prijzen mee naar huis.

Op zaterdag 14 januari jl. gingen de paarden van start tijdens het Kringkampioenschap van de kring NWO-NOP. In de klasse B reed Béanke Roeland met Hakuna Matata naar 155,5 stijlpunt en won hiermee de derde prijs. Jeanine Fuite sprong met Happy naar 153 stijlpunten en behaalde hiermee de vijfde plaats. In de klasse L reed Riëlke Roeland met Honey T een foutloos en snel parcours en legde hiermee beslag op de vijfde prijs. In de hogere klasse M was Riëlke Roeland met twee paarden succesvol. Met Guppie VDL behaalde zij de vierde prijs en met Gadget reed Roeland naar een mooie vijfde prijs. Béanke Roeland behaalde met Charisma de zesde plaats. Alle bovengenoemde combinaties zijn afgevaardigd naar het Regiokampioenschap welke op 17 en 18 februari plaatsvinden in Mariënheem.

’s Middags waren de pony’s aan de beurt voor het Kringkampioenschap van kring NWO-NOP. In de klasse B categorie D/E ging Lisanne Kanis van start met Elavsca. De combinatie reed foutloos rond en kreeg van de jury 165,5 stijlpunt. Met dit resultaat won zij de tweede prijs. Anne-jet Harms reed in dezelfde klasse met haar pony Buddha to Buddha naar 155,5 stijlpunt en mocht hiermee de vierde prijs mee naar huis nemen. In de klasse L categorie D/E ging Maud van Rees van start met Warenzo. Zij reed een foutloos basisparcours en zette in de barrage een snelle tijd van 32,40 seconden neer. Met deze prestatie won zij de tweede prijs. Alle bovengenoemde combinaties zijn afgevaardigd naar het Regiokampioenschap op 10 en 11 februari in Bathmen.

Briëtt Breman reisde met haar pony Golden Boy af naar Lelystad. De combinatie zette in de gecombineerde klasse L1/L2 categorie C/D twee goede proeven neer. De jury beloonde haar met 181 en 182,5 punt en met dit resultaat legde Breman twee maal beslag op de eerste prijs.

In Mariënheem werd een dressuurwedstrijd voor paarden georganiseerd. Giovanna Slurink ging met haar paard Dievittorio van start in de klasse M2. De combinatie zette een goede proef neer en won met 187 punten de derde prijs. Louanne Eenkhoorn debuteerde met haar paard Clinton in hoge klasse ZZ-Licht. De combinatie zette in deze zware klasse een erg goede prestatie neer en de jury beloonde haar met 213,5 punt en de vierde prijs. Met dit resultaat is de combinatie officieel gerechtigd om dit jaar mee te rijden bij de Young Riders. Dit is een landelijke competitie voor ruiters en amazones tussen de 16 en 21 jaar waaraan je alleen mag deelnemen wanneer je minimaal één winstpunt in de klasse ZZ-Licht hebt behaald. Tijdens deze wedstrijden rijden alle combinaties Internationale proeven en is er een mogelijkheid dat je geselecteerd wordt voor de Nederlandse A of B kaders.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500