Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goede voornemens (column Martine Nanninga)

Geplaatst op: 16 januari 2017

En? Hoe staat het met de goede voornemens? Al stiekem ergens achter een muurtje een sigaret opgestoken? Jezelf betrapt op het zoveelste snoepje/ koekje dat toch weer even snel tussendoor naar binnen ging. Al wel 1 keer in de sportschool geweest? Om je pasje en gratis accessoire op te halen zeker 😉

Ik begin niet eens meer aan goede voornemens. Ik ben zo iemand die het hele jaar door vol goede plannen zit. Hartstikke enthousiast ergens aan begint en vervolgens er achter komt dat het of totaal niet bij mij past, of niet te combineren valt met ons gezinsleven. Of ik heb gewoon een één of andere smoes. De rest van mijn plannen hou ik wel vol hoor!

Zo wil ik mij best wel wat meer bezig houden met koken, dat de kinderen alles in ieder geval kunnen proeven. Meer variatie, wat vaker verse ingrediënten. Ik heb mij verdiept in koken zonder pakjes, een mooi kookboek gevonden op internet, maar niet gekocht natuurlijk. Weet je hoe makkelijk het is om binnen 10 minuten macaroni op tafel te zetten met een pakje van Knorr. En dat hele uitgebreide koken schuif ik veilig voor mij uit. Tegen die tijd kunnen de oudste twee mooi helpen in de keuken! En het duurt nog minstents een jaar voordat de jongste twee niet meer aan mijn heup zitten vast geplakt. Dat maakt het koken denk ik ook een stuk makkelijker.

Ook zou ik wel meer biologisch willen eten, af en toe vegetarisch of zonder e-nummers. Natuurlijk staat er genoeg op internet. Maar heb je enig idee wat het kost om om te schakelen naar biologisch? Zonder e-nummers is bijna niet te doen. Dan moet je compleet anders boodschappen doen. Alles wat je normaal in je mond stopt zonder bij na te denken zit vol met e-nummers. En vegetarisch, ja, dat is een keuze. Ik begrijp de keuze maar dat zou ik dan liever 1 of 2 keer in de week toepassen. Wie moet er anders mijn kroket opeten op vrijdag? 😉

Sporten net zoiets. Het is best leuk om te doen. Helemaal als er iets of wat spieren gaan doorschemeren. Maar op dat moment zou je moeten kunnen stoppen met dat fanatieke sporten. Maar nee.. Je moet blijven sporten want die spieren zijn echt binnen no time weer weg (ik kan het weten). Beetje jammer. Nooit meer stoppen met sporten dan maar. Oh, wat klinkt dat deprimerend.. Maar wel de enige manier waarop ik chips kan blijven eten en in bikini kan blijven lopen 😉

Om een lang verhaal kort te houden ik maak er gewoon weer een leuk jaar van, vol plannen! En chips, en e-nummers, en vlees, en sporten, en nog ruimte voor van alles en nog wat! Voor de fanatiekelingen onder ons.., succes met jullie voornemens!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500