Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselter vraagt meer strooien

Geplaatst op: 16 januari 2017

Een bewoonster van Hasselt vraagt in een brief aan de gemeenteraad of er meer gestrooid kan worden in de Hanzestad. Volgens de briefschrijfster zijn er diverse personen gevallen ter hoogte van de T-splitsing Oudendijk/Burgemeester Malcorpslaan.

De schrijfster belandde, net als een vrouw van in de 70, op de grond door de spiegelgladde weg. “Omdat wij beide hier al ruim 25 jaar wonen, zijn wij bekend met dit weggedeelte en weten wij, net als veel anderen, dat dit een gedeelte betreft waar het, wanneer het gaat ijzelen/vriezen, bijzonder snel glad is”, schrijft de Hasseltse. “Toen wij al glijdend opgestaan waren en onze fietsen in de berm hadden geplaatst, zagen wij diverse auto’s passeren. Wij zagen dat bestuurders van deze auto’s eveneens gleden/geen grip hadden op dit deel van de weg.”

De vrouw belde, toen zij thuis was om schone en droge kleren aan te trekken en pleisters te plakken, met de gemeente om de gladde plek te melden. Van de gladheidsbestrijdingsdienst kreeg de vrouw te horen dat er op die plek niet gestrooid mocht worden, wanneer de prognose van een hele dag gladheid niet aanwezig was.

“Ik heb de uitleg volgens mij begrepen en ik begrijp ook dat er regelingen zijn”, tekent de brievenschrijfster op. Toch vraagt ze of er desondanks gestrooid kan worden: “het betreft hier een gedeelte wat veelvuldig opvriest en aangrenzend is tot circa 20 meter op een t-splitsing met de Malcorpslaan waar wel gestrooid wordt. Mijn vraag is of het misschien mogelijk is dat de dienst gladheidsbestrijding Hasselt toestemming/opdracht krijgt om dit punt mee te nemen in de eerste aanleg van strooien indien de weersvoorspellingen dit aangeven.”

Volgens de vrouw wordt het weggedeelte veel gebruikt door ouders om kinderen van school te halen en is het de enige uitgang van de wijk Nadorst 2. Bij haar val liep de schrijfster geen grote verwondingen op. Hoe het afgelopen is met de zeventigplusser, is onbekend.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500