Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zelf speeltoestellen plaatsen blijft toegestaan

Geplaatst op: 16 januari 2017

Een pilot van de gemeente waarbij inwoners zelf speeltoestellen in de openbare ruimte mogen plaatsen, blijft doorlopen. Inwoners kunnen daarom aanvragen blijven indienen om een speeltoestel in de openbare ruimte te mogen plaatsen. Tijdens de achterliggende pilotperiode is daarvan geen gebruik gemaakt.

Wel werden zeven van de acht trampolines, die in de openbare ruimte geplaatst waren, verwijderd. Ze bleken niet te voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden. “Hieruit blijkt dat de animo van inwoners voor het plaatsen van particuliere speeltoestellen onder de gestelde voorwaarden in de openbare ruimte niet groot is”, maakt de gemeente de balans op. “Gekeken naar de veiligheidsrisico’s is het positief dat naar aanleiding van de pilot een aantal onveilige toestellen is verwijderd.”

Omdat de gemeente het niet wenselijk vindt dat strikt genomen alle particuliere speeltoestellen uit de openbare ruimte moeten worden verwijderd, zodra dat bij de gemeente bekend is, blijft de mogelijkheid bestaan om een aanvraag in te dienen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500