Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hervormde scholen houden themaweek over bidden

Geplaatst op: 17 januari 2017

Ook dit jaar hopen de Hervormde scholen weer een thema-week te houden voor SchoolKerkGezin. Het thema dit jaar is: “Bidden!”

Woensdagavond 25 januari is Bert Reinds bereid gevonden om te spreken over : Geloof en opvoeding! Bert Reinds is orthopedagoog en auteur van diverse boeken o.a.: “Vader zijn met hart en handen!” Deze avond is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij School, Kerk en Gezin. Het is in het Hervormd Centrum, begint om 20.00u (19.45u koffie) en duurt tot 21.30u.

Vrijdagavond 27 januari is er een Sing in, speciaal gericht op de kinderen! Dit is ook in het Hervormd centrum en begint om 19.00u en zal een uurtje duren. Zondagochtend 29 januari is er een afsluitingsdienst, ook gericht op de kinderen, in de Grote Kerk aan het Kerkplein om 09.30u. De aanwezigen beginnen met het zingen van een aantal liederen die passen bij het thema.

In het Hervormd Centrum en in de Bethelkerk zal ook aandacht worden besteed aan het thema.Tijdens deze week werken de kinderen op school en thuis uit een boekje. Wat komt er zo al aan bod:

Wat is bidden? Hoe kunnen we bidden? Wat zegt de bijbel erover? Welk gebed heeft God ons geleerd? Wat mogen we ervaren tijdens gebed? Bent u een ‘biddend’ voorbeeld? God is niet altijd zichtbaar maar wel voelbaar, zeker in het gebed. Juist in deze roerige tijd waarin er heel veel op ons en onze kinderen afkomt, hopen we dat u toch een stuk rust mag vinden in het gebed, er kracht uit mag halen en dat u blijft hopen. Denk ook aan het lied: Als je bidt, zal Hij je geven! En zo zingen we nog meer psalmen en liederen die passen bij het thema. Het themalied waar we dit jaar voor gekozen hebben: “Ik neem even de tijd….om met U te praten”. De liedjes zijn ook te vinden op de website van ‘hervormd genemuiden’.

Kinderen mogen van ons leren maar wij kunnen ook veel van kinderen leren, ook m.b.t. gebed. Als leerkrachten doen we ook wel eens een kringgebed en daar word je vanzelf ‘stil’ van. Woensdag gaat groep5 eens achter de schermen kijken in de Grote Kerk en vrijdag brengen de dominees een bezoek aan de scholen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500