Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stijn en Niels pakken klimaatprobleem aan

Geplaatst op: 17 januari 2017

Tekst en foto's: Enrico Kolk

Stijn en Niels uit groep vier van CBS Willem-Alexander schreven aan burgemeester Bilder een brief. “We hebben een klimaatprobleem”, zetten ze erin, en droegen diverse oplossingen aan, zoals meer elektrische auto’s. Hun brief is nu al niet meer zonder effect: wethouder Speksnijder bracht een bezoek aan de klas van de beide jongens.

“Welke vaders en moeders hebben al een elektrische auto?”, vroeg Speksnijder aan de kinderen. Dat bleken er twee te zijn. Een elektrische auto koop je dan ook niet zomaar. “Ik denk dat mijn vader en moeder dat niet zo snel gaan doen, want ze willen eerst een nieuwe keuken”, merkte een jongetje op. Een meisje vertelde dat ze meestal met de fiets naar school gaat. “Nog gezonder.”

Voor ieder kind had Speksnijder een mini-container met een mandarijn meegenomen. “Een mandarijn bij het afval”, grapte een kind. “Ja, want kinderen vergeten nog weleens dat ze afval in de prullenbak moeten doen”, reageerde de wethouder. Maar daar had een leerling een kort en krachtig antwoord op: “Dan moet de gemeente maar meer prullenbakken neerzetten.”

Stijn en Niels kregen naast de mini-container ook een pen van de gemeente. “Om jullie te bedanken voor de brief.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500