Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Verhoek zestig jaar getrouwd

Geplaatst op: 18 januari 2017

Op 16 januari 1957 traden Derk Verhoek en Kathrien Westerhof in Genemuiden in het huwelijk. Burgemeester Bilder bezocht het echtpaar in hun woning aan de Pr. Marijkestraat in Hasselt om hen namens de gemeente Zwartewaterland te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Derk en Kathrien komen beiden uit een groot gezin. Derk werd geboren in 1934 in Genemuiden geboren en groeide op in een gezin met tien kinderen. Kathrien zag in 1937 het levenslicht in Den Hulst had zeven broers en zussen.

Voor haar huwelijk was Kathrien hulp in de huishouding op een boerderij. Ook Derk heeft op een boerderij gewerkt, als knecht. Toen de ouders van Kathrien in 1954 verhuisden naar Maarssen bleef zij intern op de boerderij waar zij toen werkte.

Na hun huwelijk in 1957 gingen Derk en Kathrien wonen in Mijdrecht. In die tijd was het onmogelijk om in Hasselt en omgeving woonruimte te vinden. Gelukkig lukte het na een paar maanden wel en vonden ze een huis in Hasselt. Derk was in die tijd als melkrijder bij de melkfabriek Juliana in Hasselt. In 1959 kochten zij een onbewoonbaar huis aan de Verkavelingsweg. Na vier jaar hard werken stond er een compleet nieuw huis. Achter het huis werd een grote schuur gebouwd waar zij een kalvenmesterij begonnen. Daarnaast zorgde Kathrien voor hun tien kinderen. In 1980 zijn zij met de kalvenmesterij gestopt en is Derk heftruckmonteur geworden.

Dankbaar zijn Derk en Kathrien dat zij samen met hun kinderen, twintig kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen hun diamanten jubileum mogen vieren. Derk benadrukt: “wij leven vanuit ons geloof en vinden daar rust en vertrouwen in”.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500