Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rustig winterweer (door John Poot)

Geplaatst op: 20 januari 2017

De laatste dagen hebben we toch wel kunnen genieten van rustig winterweer, de temperaturen kwamen niet echt ver boven de nul waardoor het overdag ook koud was. Deze lijn lijkt voor het weekend wel door te zetten. Dat hebben we te danken aan een sterk hogedrukgebied boven Centraal Europa met een uitloper over Nederland heen, waardoor er een oostelijke stroming staat. Dit hogedrukgebied blijft voorlopig de regie houden.

Vanavond en vannacht kunnen we nog wel te maken hebben met bewolking die via het noorden kan binnen kan drijven, er kan een drup regen uit vallen maar veel zal het niet zijn. De temperatuur zakt tot onder het vriespunt. Zaterdag zitten we op de grens van bewolking en zon. Het is nog niet helemaal duidelijk tot hoever de bewolking naar het zuiden afzakt. Het blijft wel droog en de zon krijgen we af en toe te zien. De temperatuur stijgt naar een graad of 3 en de wind komt uit het oosten en is zwak.

Zondag is er volop ruimte voor de zon en zal de temperatuur iets boven nul zijn en de wind komt dan nog steeds uit oostelijke richting en is dan ook nog zwak, wel kan het in de nachten een paar graden vriezen.

Door dit rustige weer kan het ijs ook nog door groeien, al is wel het nadeel dat het overdag de temperatuur boven nul is, dat bevordert de groei van het ijs niet echt.

De dagen erna blijft het rustig winterweer en is er weinig kans op neerslag wel kan er iets meer bewolking binnen drijven. De temperaturen zijn over dag iets boven nul maar in de nacht is er lichte tot matige vorst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500