Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vier kringkampioenen bij de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 22 januari 2017

De dressuuramazones van de Zwartewaterruiters waren erg succesvol op de Kringkampioenschappen van de kring NWO-NOP gereden in Steenwijkerwold en Kampen. Kampioenstitels waren er voor Giovanna Slurink, Janine Flier, Mirthe Bakker en Lisanne Kanis. Kanis wist zelfs met twee pony’s Kampioenstitel te pakken.

In Steenwijkerwold ging in de ochtend Lisanne Kanis van start met haar paard Indy. In de klasse B lieten zij een goede proef zien en kregen van de jury een mooi totaalpercentage van 64,58%. Met dit resultaat wonnen zij de vierde prijs. Vervolgens werd de klasse L1 verreden. Janine Flier startte hier met haar paard Harley. De combinatie reed een nette proef en kreeg van de jury 198 en 200 punten. Met een totaalscore van 66,33% mocht zij de derde prijs mee naar huis nemen. Giovanna Slurink ging met haar paard Dievittorio van start in de hogere klasse M2. De combinatie zette een goede proef neer en dit werd door de jury beloond met mooie scores van 191 en 194 punten. Met een eindpercentage van 64,17% liet zij de concurrentie ruim achter haar en won de eerste prijs en de titel Kringkampioen 2017! Het programma werd vervolgd met de klasse L2. Janine Flier ging hier van start met haar paard Hercules. De combinatie zette een uitstekende proef neer en de jury beloonde haar met ongekende scores van 201 en maar liefst 223,5 punt! Met dit resultaat kwam zij op een totaalscore van 70,75%. Hiermee legde zij beslag op de eerste prijs en zette titel Kringkampioen 2017 op haar naam. Alle bovengenoemde combinaties zijn afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen van Overijssel welke in de eerste twee weekenden van februari verreden zullen worden.

In de middag reisde dressuuramazone Mirthe Bakker met haar twee pony’s af naar Kampen om daar het Kringkampioenschap van de kring NWO-NOP te rijden. In de klasse L2 categorie D/E reed zij met Larapinta een goede proef en jury gaf haar 193,5 en 196,5 punt. Met een totaalscore van 65,00% won Mirthe de tweede prijs. In de hogere klasse M1 categorie C ging Mirthe Bakker van start met Sultan. De combinatie reed een erg goede proef en de jury beloonde haar met mooie scores van 195 en maar liefst 221 punten. Met een eindscore van 69,42% liet Bakker de concurrentie met ruim 5% achter haar en legde beslag op de eerste prijs en de titel Kringkampioen 2017! Lisanne Kanis reisde ook met twee pony’s af naar Kampen en met veel succes. Met Leuns Veld’s Yrian reed zij voor de tweede keer mee de klasse M1 categorie D/E en liet hier een hele nette proef zien. De jury gaf haar een totaalscore van 65,50% en met dit resultaat won Kanis de eerste prijs en de titel Kringkampioen 2017! Vervolgens ging Lisanne Kanis in de hogere klasse M2 categorie D/E van start met Elavsca. De combinatie reed een foutloze proef en zette met een mooie totaalscore van 64,40% de titel Kringkampioen van de kring NWO-NOP op haar naam. Alle bovengenoemde combinaties, maar ook Carolien Altena met Komeet en Briëtt Breman met Golden Boy, zijn afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen van Overijssel welke in de eerste drie weekenden van februari verreden zullen worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500