Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw bedrijf van horecaman met veel ervaring

Geplaatst op: 23 januari 2017

Gerralt van Dijk lanceert Van Dijk Cateringservice. Een nieuw bedrijf van een man met een schat aan ervaring in de horeca. Een bekend gezicht voor iedereen die in het verleden de horeca van Genemuiden of Zwartsluis bezocht. “Daardoor kreeg ik de laatste tijd steeds vaker de vraag of ik ergens een buffet of diner wilde verzorgen…”, vertelt Van Dijk over de reden waarom hij zich onlangs liet inschrijven bij de kamer van koophandel.

Van Dijk woont al bijna vijftien jaar in Zwartsluis, maar zijn roots liggen in Genemuiden. Daar groeide hij letterlijk op in de horeca. “Mijn oma begon een café in de Langestraat die mijn moeder ook nog lang heeft gerund. Dan kan het bijna niet anders of je rolt ook in de horeca. Ik kan niks anders”, glimlacht Van Dijk over de naam ‘de Poes’, die altijd aan het pand in de Langestraat is blijven kleven. Zelf rondde hij de koksopleiding van de Middelbare Hotelschool af en hij stond in binnen- en buitenland achter fornuizen.

Dat deed hij in Zwartsluis in loondienst bij ’t Kraantje en later was hij zes jaar eigenaar van De Blizzard. “Uiteindelijk heb ik de zaak verkocht omdat ik meer in de keuken wilde werken. Daar ligt mijn hart. Zo kwam ik in catering terecht. Eerst bij De Meerpaal in Dronten en de laatste acht jaar bij Willem de Boer Food & Events in Emmeloord en De Koningshof Party & Events te Urk. Dat bevalt uitstekend.”

Willem De Boer Food & Events is een belangrijke cateraar die door het hele land actief is. Hoewel Van Dijk vooral in de centrale keuken in Emmeloord werkt, komt hij op de meest uiteenlopende evenementen. “De ene keer werk je met twintig mensen op een luxe schip en de volgende keer doe je een diner voor vierhonderd man. Die afwisseling is heel leuk”, zegt Van Dijk, die ook voor Willem de Boer blijft werken. “De laatste tijd kreeg ik steeds meer aanvragen voor mezelf. Daar moest ik wat mee, vandaar deze stap. Overigens in goede samenwerking met Willem De Boer Food & Events. Bij grote opdrachten werk ik samen met mijn werkgever.”

Van Dijk Cateringservice verzorgt diverse soorten catering. Van bruiloft tot bedrijfsfeest. “Momenteel is de trend toch wel dat mensen feestjes in huis organiseren en dan de catering wel uitbesteden. Daarop ben ik ingericht. Ook kookworkshops zijn in opkomst. Toevallig had ik net nog een aanvraag van zes vriendinnen die samen willen koken. Bedrijven huren me ook wel in om op beurzen of tijdens evenementen te koken of de hapjes te verzorgen. Eigenlijk kan ik alles wat met eten te maken heeft regelen voor bedrijven en particulieren.”

Gerralt van Dijk Cateringservice is bereikbaar op 06  – 235 01 687.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500