Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen Stoevenberg kunnen straks veiliger spelen

Geplaatst op: 25 januari 2017

Alle kinderen blij met de cheque van Sportservice Overijssel

Goed nieuws voor de kinderen van de Stoevenberg en omgeving: Sportservice Overijssel kwam woensdag een cheque ter waarde van duizend euro overhandigen aan de ouders. Met die bijdrage kunnen ze in maart het speelterreintje in de straat vernieuwen en vooral veiliger maken.

“Dit speeltoestel is gevaarlijk. Er vallen wel eens kinderen vanaf en de rubber tegels hebben hun beste tijd gehad”, vertelt moeder Marjan Eikelenboom. Samen met andere buurtbewoners deed ze mee aan een prijsvraag van Sportservice Overijssel. Die organisatie ondersteunt onder meer speeltuinen in Overijssel en had een potje over waarmee een wedstrijd werd uitgeschreven. Die is gericht op vernieuwende speeltuinen waarbij de hele buurt betrokken is. Het beste plan werd gemaakt door de Hasselter Willem Egbertstraat en toevallig viel de tweede prijs vijf kilometer verderop aan de Stoevenberg. Beide krijgen duizend euro.

Waar de plannen in Hasselt ambitieus zijn, kan de schop aan de Stoevenberg binnenkort al in de grond. “We vervangen de rubber tegels voor kunstgras. Het geld is nu rond, we hebben alleen nog mensen nodig die willen helpen bij de aanleg. Verder vervangen we het speeltoestel door een speelhuisje. En de schommel blijft. Die is heel populair”, vertelt Eikelenboom.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500