Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Succesverhaal JobTrans ontstaan in de crisis

Geplaatst op: 27 januari 2017

foto: Erik Eenkhoorn

Burgemeester Bilder opende vrijdagmiddag met een enorme schaar het nieuwe onderkomen van JobTrans. Volgens Bilder is dat kantoor een bewijs dat er betere tijden onderweg zijn. “Je merkt aan alles dat de crisis langzaam voorbij trekt. Dit nieuwe pand op deze plek is daarvan een symbool”, aldus Bilder.

Gek genoeg is het succesverhaal van JobTrans juist ontstaan in de crisis, vertelt┬ádirecteur Henrik de Leeuw in zijn toespraak. “In 2008 kwam overal de klad in en sloeg de crisis hard toe. Ook de transportsector nam afscheid van goed opgeleide en ervaren krachten. Toen hebben we wat bedacht om die kennis niet verloren te laten gaan”, aldus De Leeuw. In eerste instantie heette het bedrijf Fit Diensten, maar na vragen uit de markt veranderde dat. “We kregen een vraag of we een heftruckopleiding konden verzorgen. ‘Waarom niet?’, dacht ik. Al snel groeide dat flink door en nu is opleiding de grootste tak van ons bedrijf. Daar paste FIT als naam niet meer bij.”

Met JobTrans bleef De Leeuw doorgroeien. Met twintig medewerkers zijn er ondertussen tienduizend mensen opgeleid. Er zijn vestiging in Genemuiden en Harderwijk en binnenkort gaat Heerenveen open. Bovendien is het dienstenaanbod verder uitgebreid met JobOffice dat zich richt op kantoorpersoneel. Volgens Bilder heeft het succes van JobTrans ook te maken met de talenten van De Leeuw. “Je bent een netwerker en dat is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Bovendien heb ik gemerkt dat de gunfactor hoog is. Al met al is het niet niks wat hier is gebeurd. Een bedrijf dat nog maar zo kort bestaat, is immers in feite nog een junior.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500