Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Neem mijn stem, opdat ik zing’

Geplaatst op: 28 januari 2017

Zelfs de galerijen zaten vol. © Erik Eenkhoorn.

‘Neem mijn stem, opdat ik zing’ galmde vanavond door de Grote kerk in het centrum. Mannenkoor Eiland Urk, met een aantal Genemuider leden, was op bezoek. Zang was er genoeg: de ruim honderd mannen wisten de kerk tot in alle hoeken en gaten te vullen met hun geluid.

‘Leven onder een geopende hemel’, vormde het thema  van de meditatie die ds. J.A.C. Olie hield. “In het paradijs was de hemel open. Toen was er heerlijke communicatie met God”, mediteerde de predikant. “Misschien zijn we tegenwoordig wel drukker met of er WiFi is, dan of er verbinding met de hemel.”

Eiland Urk zong dan ook de bede op: ‘Neem mijn leven, laat het, Heer, toegewijd zijn aan Uw eer.’ Die eer vormde ook de afsluiting van de avond: ‘Zijn naam moet eeuwig eer ontvangen’.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500