Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijzondere kunst in watertoren

Geplaatst op: 29 januari 2017

Beklim de toren en geniet van de spectaculaire belevenis van twee Noorse kunstenaars en van het fantastische uitzicht over natuurgebied De Wieden. De toren is elke zaterdag in februari met deze activiteit van 12.30 tot 14.45 uur geopend voor publiek. De kosten zijn € 3,- voor leden Natuurmonumenten (kinderen €2,-) en € 5,- voor niet-leden (kinderen € 3, -). Vooraf aanmelden is noodzakelijk via https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten maar toegangskaartjes zijn ook verkrijgbaar in Bezoekerscentrum De Wieden en de watertoren.

De Noorse kunstenaars Espen Sommer Eide en Signe Lidén nodigen de bezoekers uit voor een reis door de 46 meter hoge toren. Met hun nieuwe werk Vertical Studies verbinden zij het geluid met het weer en de lokale geschiedenis. Voor deze toren met de speciale akoestiek hebben zij  tijdelijk een aantal instrumenten ontwikkeld die zij op deze zaterdagen bespelen. Dit hebben zij speciaal ontwikkeld voor een congres in Amsterdam, Sonic Arts &Dark Ecology , deze congresgangers bezoeken op 1 en 23 februari dit ‘besloten evenement” in de toren. Voor de bezoekers aan de toren op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 in februari zorgen zij voor extra voorstellingen.

De watertoren van St. Jansklooster staat midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op initiatief van Natuurmonumenten, BOEI en waterbedrijf Vitens is de toren in 2014 omgebouwd tot uitkijkpunt.

In de watertoren voert een spektakel van trappen, in totaal 207 treden,  je door een 24 meter hoge ruimte. Bovenin het oude waterreservoir geniet je van een spectaculair uitzicht over het natuurgebied De Wieden. Vanaf Bezoekerscentrum De Wieden wandel of fiets je naar de watertoren. Bij de watertoren is geen parkeermogelijkheid aanwezig.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500