Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dieren Combinatie Beens nog in topvorm

Geplaatst op: 31 januari 2017

In de Beursfabriek te Nieuwegein waar de jaarlijkse Bondsshow haren ( konijnen en cavia’s ) en de Bondsshow Sierduiven is onder gebracht en dit de laatste show is van het seizoen 2016-2017 waren bijna 5000 dieren bijeen gebracht, helaas weer geen hoenders en watervogels aanwezig. Dat betekent voor de houders van deze laatste diergroepen een teleurstellend seizoen.

Een seizoen wat zo mooi leek te beginnen, want daar waren de kenners het wel over eens. Temeer daar er volgens de keurmeesters op de jongdierendag veel kwaliteit aanwezig was. In de zomer begon het met de R.H.D. ziekte onder de konijnen en nam de bond van de Kleindierliefhebbers Nederland ( K.L.N. ) het besluit dat alle konijnen die zouden worden tentoongesteld moesten worden geent. Zo gingen we het showseizoen in vol optimisme en bezochten we de eerste shows in oktober met prima resultaten tot gevolg.

En toen we zo rond half november we al druk waren met de voorbereidingen van onze Clubshow ging het evenals in 2014 wederom mis door de uitbraak van vogelgriep. Eerst hadden we de hoop dat we op de Noordshow te Assen zouden worden toe gelaten maar daar er steeds weer opnieuw uitbraken kwamen ging dit niet. Ja en dan hoop je toch nog op de laatste grote show van het seizoen en moet je opnieuw je hoenders en watervogels thuis laten. Toch waren nog een paar leden van de Zwartewaterfokkers met dieren present in Nieuwegein welke wel toegestaan waren. Bij de sierduiven had Jerry Hoekman enkele Damasceners ingekooid en deze dieren noteerden 1x 92, 3x 93, 3x 94 en 1x 95 punten, bij de konijnen drie liefhebbers van de ZF te weten Bert Westhuis en zijn kleurdwergkonijntjes kregen 2x G en 1x het ZG predikaat, de Thuringers van de Combinatie ‘t Ermhuus die meerdere rassen bij zich hadden een ZG, de Hollanders in de kleurslag Oranje ZG in de kleurslag Driekleur Zwart 2x ZG en bij de Klein Zilvers had men de Midden Zwarte en de Midden Konijngrijze ingestuurd 1x G en 2x ZG. Bij dit ras was ook de Combinatie Beens vertegenwoordigd maar dan in de kleurslag Midden Geel deze fokkers behaalden met hun dieren de predikaten die we het gehele showseizoen van hen gewend zijn n.l. 3x ZG en 3x F en behaalden hiermee de medaille van raskampioen. Wederom een prestatie van formaat in een voor hen voortreffelijk showseizoen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500