Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kleine tien jaar ondernemer in Zwartsluis

Geplaatst op: 1 februari 2017

Aan het plein’ zijn drie woorden die Luuk Kleine vaak in zijn mond neemt. Geen wonder ook, want de ondernemer runt er ondertussen tien jaar een supermarkt. Sindsdien opende hij ook nog de Mitra en de Prima. “Ondernemen vind ik het leukste wat er is”, zegt Kleine, die zijn jubileum viert met aanbiedingen en acties waarvan het Sluziger verenigingsleven profiteert.

Kleine is een echte Zwartewaterlander: geboren in Hasselt, opgegroeid in Genemuiden en zakelijk actief in Zwartsluis. Daar kwam hij een decennium geleden terecht. “Na mijn hbo-opleiding heb ik het vak geleerd bij de C1000 in Zwolle-Zuid. Daarna deed de kans zich voor om hier voor mezelf te beginnen. Dat was in het begin natuurlijk spannend, maar ook toen al vond ik ondernemen leuk. Ik vind het een uitdaging om het steeds beter te doen en verbeteringen door te voeren in de winkel. Dat gaan we de komende tijd bijvoorbeeld doen in de Mitra. De winkel moet meer sfeer en beleving krijgen. Het aanbod in whisky en speciaal bier wordt groter en we willen meer proeverijen houden.”

En hij zet zich altijd in voor het belang van het centrum van Zwartsluis. Dat is de afgelopen flink opgeknapt. “Alleen aan het plein zitten al dubbel zoveel winkels als tien jaar terug. En we vullen elkaar heel goed aan, waardoor we steeds meer mensen van buiten het dorp zien. Die komen hier voor het totaal aanbod. De samenwerking onderling is ook goed. De nieuwe generatie ondernemers snapt heel goed dat je moet samenwerken.”

Kleine staat stil bij zijn supermarktjubileum. Met aanbiedingen (een krat Heineken voor 8,99 vanaf vandaag!) en acties. Zo kunnen klanten een minuut gratis winkelen winnen. “Ook beginnen we met een badhanddoekenactie voor DESZ. En daarna wil ik ook andere verenigingen en organisaties ondersteunen. Als ondernemer moet je ook wat terug doen voor de gemeenschap. Er gaat het komende jaar nog genoeg gebeuren.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500