Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genieten van het zwarte goud

Geplaatst op: 4 februari 2017

“Dit is genieten…”, zegt beheerder Meike van d’ Overtoom. Ze verkoopt koffie en lekkernijen op het podium van de theaterzaal en kijkt uit over de eerste platen- en cd-beurs in Genemuiden. Ze ziet 35 tafels vol muziekdragers en bovenal veel publiek.

Meike werkt sinds 2,5 maand en is onder meer aangenomen om nieuwe activiteiten te bedenken. Een van de eerste evenementen is de platenbeurs en die slaat meteen aan. Van heinde en verre komen mensen op het ‘zwarte goud’ af. “Ik ben zelf platenverzamelaar, zo is dit idee ontstaan. Je ziet vaak dezelfde mensen op de beurzen”, legt Meike uit.

In de zaal struinen mensen de bakken af op zoek naar die ene plaat die ze misschien al lang zoeken. Of gewoon een elpee om de verzameling uit te breiden. “Je vindt altijd wat”, zegt Willy Hekman uit Zwartsluis, die Scary Monsters van David Bowie apart heeft gelegd. Voor zijn echtgenoot. “Ik heb onlangs David Crosby herontdekt en heb nog lang niet alles…”, zegt Harrie Rietman even verderop.

De platenbeurs komt er volgend jaar ongetwijfeld weer, gezien het succes van deze zaterdag.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500