Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Goedparkeerders’ Genemuiden maken kans op bonus

Geplaatst op: 8 februari 2017

Genemuiden lanceert een bonus voor goedparkeerders. Met dit voor Nederland unieke systeem willen Middenstand Vereniging Genemuiden (MVG) en de gemeente Zwartewaterland het parkeren aan de Koppel stimuleren.

Sinds enige maanden geldt in het centrum van Genemuiden een blauwe zone. Dit betekent dat automobilist maar voor een korte periode kunnen parkeren. Langparkeerders kunnen terecht op de nieuwe parkeerplaats aan de Koppel, die maar even buiten het centrum ligt.

De politie voert de laatste periode in het centrum controles uit en deelt bekeuringen uit, met alle frustraties van dien. Om het parkeerprobleem eens van een positieve kant te benaderen ontwikkelden Middenstands Vereniging Genemuiden en de Gemeente Zwartewaterland daarom de unieke parkeerbonus.

Naast de boete voor fout parkeren, is er vanaf februari de ‘goedparkeerbonus’. Eens per maand, op een willekeurig moment, wordt een kenteken gefotografeerd van een aan de Koppel geparkeerde auto (nooit tijdens begrafenissen).

Dit kenteken wordt gepubliceerd via sociale media van de MVG en Gemeente. De eigenaar kan daarna, op vertoon van het kentekenbewijs, een MVG-bon ter waarde van € 25,–  ophalen bij de Readshop aan het Havenplein.

Op die manier willen MVG en gemeente het parkeren aan de Koppel promoten en een positieve bijdrage leveren aan plezierig winkelen in Genemuiden. “Betaald parkeren, maar dan anders!”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500