Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veurleezn op zolder

Geplaatst op: 9 februari 2017

Nog een paar weken, dan is het weer maart: dialectmaand! Ook dit jaar organiseert de Taelkrink dan weer ‘Veurleezn op Zolde’, en wel op vrijdag 3 maart in het Tapijtmuseum. Zoals gebruikelijk zullen voor de pauze de Taelkrinkers weer een zelfgeschreven verhaal in de streektaal voorlezen. Dit jaar hebben ze het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt: alle Taelkrinkverhalen zullen namelijk allemaal met dezelfde zin beginnen.

Na de pauze is het podium voor het publiek. Iedereen die een verhaal (of een gedicht) in de streektaal heeft geschreven kan het dan ten gehore brengen. Dat mogen allerlei verhalen zijn: herinneringen, fantasie, waar gebeurde verhalen, het mag allemaal als ze maar niet langer duren dan 10 minuten en in de streektaal zijn geschreven. Mogelijk zijn er echter ook niet-taelkrinkers die wel willen proberen een verhaal te schrijven dat met dezelfde zin begint als de Taelkrink-verhalen. Het hoeft niet, ook andere verhalen zijn welkom, maar wellicht dat sommigen de uitdaging aan willen gaan. De beginzin luidt: “Zie strækt eur aand en brengt um boovm eur oogn umme de umgevege nog beter of te kunn speurn.”

Veurleezn op zolder begint om 19.30 uur. Schrijvers die een verhaal willen voorlezen tijdens het open podium worden vriendelijk verzocht dat vooraf even telefonisch te melden bij Riek van der Wulp, tel. 0578-692561, Riek v.d. Wulp.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500