Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pont vaart volgend weekeinde extra lang

Geplaatst op: 10 februari 2017

De pont vaart volgende week langer dan gebruikelijk. Dat heeft alles te maken met de werkzaamheden in Zwartsluis. De brug bij de Meppelerdiepsluis wordt dan naar de definitieve locatie gebracht.

Hiervoor is het nodig dat de N331 in Zwartsluis tussen de rotonde Industrieterrein Kranerweerd en De Nieuwesluis wordt afgesloten vanaf zaterdag 18 februari 00.00 uur tot en met zondag 19 februari 23.59 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een vertraging van 15 tot 40 minuten.

Tijdens de afsluiting wordt de brug gedemonteerd en op de definitieve locatie weer opgebouwd. Daarna wordt de brug weer aangesloten op de systemen en vinden diverse testwerkzaamheden plaats. Daarom maken weggebruikers van maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari tijdelijk gebruik van een vaste noodbrug. Vanaf 25 februari is alles weer volledig in gebruik.

Omleiding

–       Auto-, motor- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de A32 Meppel-Noord en de A28 Nieuwleusen (en vice versa).

–       Landbouwverkeer wordt omgeleid via de N334 – N375 – Handelsweg – Staphorster Grote Stouwe – Hamingerweg – Rechterensweg – Conradsweg (en vice versa).

–       Busvervoer en fietsers worden omgeleid via de pont bij Genemuiden. De vaartijden van de pont worden hiervoor uitgebreid (zaterdag 07.00 uur – 23.59 uur en zondag 08:00 uur – 23.59 uur).

–       Voetgangers kunnen gebruik maken van het pontje van Sluuspoort. Deze vaart overdag tussen Sluuspoort, Handelskade 22 Zwartsluis en Scheepswerf Geertman, Het Bosch 12 Zwartsluis. De vaartijden zijn zaterdag en zondag 09.00 uur – 18.00 uur.

Alle omleidingsroutes worden met borden aangegeven.  Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Het verplaatsen van de brug is vanaf zaterdag 18 februari online te volgen via deze link: www.webwatch.nu/projecten/ meppelerdiepsluis .

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500