Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sneeuw, vorst en een flets zonnetje (door John Poot)

Geplaatst op: 11 februari 2017

Rondom een lagedrukgebied ten zuiden van Nederland tollen allerlei storingen met winterse neerslag, deze trekken met een zuidoostelijke  stroming over Nederland.

Vooral in de middag kan het bij onze wat winterse neerslag bezorgen, maar het zal niet veel zijn omdat het meeste ten zuiden van ons langs trekt. De rest van de dag zal de bewolking overheersen. Misschien dat er een flets zonnetje te zien is. Temperatuur is iets boven het vriespunt en er staat een matige noordoosten wind waardoor het voor het gevoel kouder is. Vanavond en vannacht trekt er een actief neerslaggebied over Nederland waaruit winterse neerslag gaat vallen in de vorm van sneeuw. Er is een kleine kans dat er ijzel bij zit. Het is mogelijk dat er een paar cm sneeuw valt.

Zondag trekt de laatste neerslag  naar het westen weg, maar het blijft eerst nog wel bewolkt maar het is wel droog. In de loop van de middag komen er vanuit het oosten opklaringen en laat de zon zich even zien. Temperatuur is boven nul, maar er waait nog wel een matige oostenwind. In de avond gaat het opnieuw licht vriezen waardoor er het op sommige plekken glad kan zijn.

 

De dagen erna hebben we te maken met een droge oostelijke stroming waardoor de zon volop de ruimte krijgt en hebben we oplopende temperaturen ook in de nachten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500