Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub morst hele dure punten

Geplaatst op: 11 februari 2017

Sportclub Genemuiden verloor zaterdag kostbare punten tegen ASVD. In Dronten werd het een 2-2 gelijkspel tegen de rode lantaarndrager. ASVD had nog slechts vier punten bij elkaar gesprokkeld.

Veel wedstrijden in de hoofdklasse B werden afgelast, maar in de polder mocht Genemuiden in de bittere kou toch aantreden. Daarmee zijn toeschouwers in feite niet gediend en misschien voetballers ook wel niet. Beide ploegen streden desondanks voor de overwinning.

In een matige eerste helft kwam ASVD vijf minuten voor rust op voorsprong, maar nog voor de thee scoorde Kavak uit een strafschop zijn zeventiende treffer van het seizoen. Na rust konden beiden ploegen scoren, maar was het uiteindelijk Job van Dalfsen die zich tot matchwinner leek te kronen. ASVD kreeg daarna nog een goede kans en wist daarna zelfs nog de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Maanen stond nog maar net op het veld toen hij de 2-2 binnen werkte.

Koploper DOVO had het ook moeilijk tegen een laagvlieger: het werd 3-1 tegen Flevo Boys, waarbij Tjeerd Korf voor de gelijkmaker zorgde. Sparta Nijkerk won van Oranje Nassau. De andere wedstrijden werden afgelast. Genemuiden staat nu elf punten achter op DOVO, maar heeft wel twee duels minder gespeeld. Volgende week wacht de streekderby tegen Staphorst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500