Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub morst hele dure punten

Geplaatst op: 11 februari 2017

Sportclub Genemuiden verloor zaterdag kostbare punten tegen ASVD. In Dronten werd het een 2-2 gelijkspel tegen de rode lantaarndrager. ASVD had nog slechts vier punten bij elkaar gesprokkeld.

Veel wedstrijden in de hoofdklasse B werden afgelast, maar in de polder mocht Genemuiden in de bittere kou toch aantreden. Daarmee zijn toeschouwers in feite niet gediend en misschien voetballers ook wel niet. Beide ploegen streden desondanks voor de overwinning.

In een matige eerste helft kwam ASVD vijf minuten voor rust op voorsprong, maar nog voor de thee scoorde Kavak uit een strafschop zijn zeventiende treffer van het seizoen. Na rust konden beiden ploegen scoren, maar was het uiteindelijk Job van Dalfsen die zich tot matchwinner leek te kronen. ASVD kreeg daarna nog een goede kans en wist daarna zelfs nog de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Maanen stond nog maar net op het veld toen hij de 2-2 binnen werkte.

Koploper DOVO had het ook moeilijk tegen een laagvlieger: het werd 3-1 tegen Flevo Boys, waarbij Tjeerd Korf voor de gelijkmaker zorgde. Sparta Nijkerk won van Oranje Nassau. De andere wedstrijden werden afgelast. Genemuiden staat nu elf punten achter op DOVO, maar heeft wel twee duels minder gespeeld. Volgende week wacht de streekderby tegen Staphorst.

Gepubliceerd door Erik Driessen

5 thoughts on “Sportclub morst hele dure punten

 1. van dijk schreef:

  Wees realistisch. Als je met eigen jongens wil spelen dan is dit echt de top. Ambitie hebben is leuk, maar moet ook in het plaatje passen. Sc Genemuiden is niet meer dan een gemiddelde amateurclub en niet meer zo groot als wat het ooit geweest is. Accepteren en dat vriendjes beleid binnen sportclub heeft al zoveel kapot gemaakt en dat zal ook nooit meer veranderen.

 2. Jan schreef:

  Heb geduld (supporter) ruk raak spelers halen wil de andere helft van de zgn supporter niet
  Ben wel met je eens dat deze selectie veel te smal is.
  De selectie uit bouwen naar 28 spelers, en de zgn buitenlanders moeten een echte meerwaarde zijn.
  Op dit moment is er nog niets gehaald wat een meerwaarde is.
  Kavak en Muis zijn meerwaardes , Menting staat op de verkeerde plek te ballen
  En dat Wouter Vd Molen weg moet is een grote vergissing! Ga met deze jonge in gesprek en biedt hem als nog een contract aan.
  In de breedte komen we te kort. Maar gaaf deze TC Een kans…. en het voetbal is toch een stuk beter dan vorig seizoen. Nu dus toppers halen ! Echte toppers.

 3. Harrie Rietman schreef:

  Beste supporter, Misschien een teleurstellend resultaat maar ben je nu het vorige seizoen al vergeten? Natuurlijk willen we promoveren maar we moeten ook realistisch blijven. Er staat een mooi elftal met doorgroeimogelijkheden en voorlopig is het spel de meeste wedstrijden prima te pruimen. We zijn nog niet goed in staat een voorsprong vast te houden of een wedstrijd over de streep te trekken en dat kost teveel punten.Maar als we de rest van dit en het volgende seizoen stappen blijven maken komt het best in orde. En voorlopig geniet ik dit seizoen meer dan het laatste seizoen in toen nog de topklasse.

 4. Helmich Lubberts schreef:

  Supporter wees eens een vent en zet je eigen naam onder je bericht.

 5. Supporter schreef:

  TCvan sc GENEMUIDEN opnieuw een nederlaag voor jullie ,raar dat ik dat misschien zeg maar tjong tjong van de daken schreewen dat we met de top van de hoofdklasse mee moeten doen .Toppers als Kavak Menting en Muis vast leggen voor volgend jaar en dan niks doen in de winterstop om de ploeg sterker te maken om nu te promoveren ??Kijk naar onze bank dat kost ons de kop ,het zoveelste punt velies dat jullie je aan kunnen rekenen, het zijn niet de jongens die in het veld komen maar de TC van SC GENEMUIDEN die dik te kort komen . Bij deze mensen gebruik je verstand en stap op ,jullie komen dik tekort !

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500