Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De vorderingen van Schipper mag ik ook eens varen

Geplaatst op: 14 februari 2017

Genemuiden Actueel bezocht vorig jaar het project Schippers mag ik ook eens Varen in Hasselt. Initiatiefnemer en schipper Zas Bousema bouwt een oud vrachtschip om tot vakantieschip voor gehandicapten. Pieter Polman nam dinsdag weer een kijkje aan boord. Bousema is onder de indruk van alle steun uit Zwartewaterland en maakt flinke vorderingen.

Hij begon een jaar of vier geleden met het bedenken en het aankopen van een schip. Ondertussen helpen twintig vrijwilligers mee. Veel mensen die in het arbeidsproces tegen dingen aanliepen of om wat voor reden ontslag kregen  maar toch zo hun steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij. Bousema is heel blij met al deze vakmensen. Hij krijgt ook steun van bedrijven uit Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500