Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dalwin bouwt comfortwoningen in Hasselt

Geplaatst op: 15 februari 2017

Bouwbedrijf Dalwin realiseert in Hasselt Om de Weede een kleinschalig project van drie comfortwoningen. Dat krijgt de naam ’t Snethe mee. Kopers kiezen zelf uit een slaapkamer op de begane grond of een zeer royale woonkeuken. Beide hoekwoningen staan bovendien op kavels van meer dan 300 vierkante meter. “Een buitenkansje…”, zegt makelaar Freek van den Berg van Bonthuis Vaartjes daarom. Hij verwacht dat de woningen snel verkocht zijn.

Dat zou betekenen dat de bouw aan het Lakensnijdersgilde in mei begint en dat de sleutels in het najaar worden uitgereikt, vertelt Harm van Dalfsen van Dalwin. Het is voor het eerst dat het Hasselter bedrijf met Genemuider roots zelf een dergelijk project ontwikkelt. “Wij bouwen veel vrijstaande woningen en bedrijfshallen in en rondom Genemuiden. De vraag naar woningen met een slaapkamer beneden is groot. Vandaar dit nieuwe concept, waarbij kopers veel vrijheid hebben.”

Want zij kunnen dus ook kiezen voor een ruime woonkeuken. Ook op de eerste verdieping is veel keuzevrijheid. Er is in ieder geval plek voor drie slaapkamers en een badkamer. “De woningen zijn met een breedte van 6,20 en een lengte van 11,50 meter heel ruim. Wensen nemen we in de bouw mee. Bij de hoekwoningen bestaat eventueel ook de mogelijkheid van een aanbouw. In overleg met de kopers is veel mogelijk”, legt Van Dalfsen uit.

Buiten de ruimte is de locatie ook een pluspunt, vindt Van Dalfsen. “De kavels zijn groot en rondom is veel groen, terwijl je toch uitkijkt op de wijk. Zowel voor senioren als kinderen met gezinnen zijn dit woningen met veel mogelijkheden. Ouderen kunnen kiezen voor het volledige woonprogramma op de begane grond. En voor gezinnen zijn de grote tuinen natuurlijk ook een voordeel. Buiten dat kiezen wij voor kwaliteit en een hoog afwerkingsniveau, zoals blijkt uit stompe deuren en houten kozijnen. Dit zijn woningen met meerwaarde.”

Desondanks zijn de prijzen scherp, vanaf € 189.500,- v.o.n.. Ook daarom spreekt Van den Berg van een buitenkans. Hij verwacht dat de lokale markt interesse heeft. “Bovendien zien we nog steeds toenemende belangstelling vanuit Zwolle. Woningen zoals deze zijn daar momenteel moeilijk te vinden. Vanuit Om de Weede ben je met de A28 in de buurt snel in de stad, terwijl je toch profiteert van de groene omgeving.”

Meer informatie via deze link.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500