Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezocht: winkeliers met werk voor mensen met verstandelijke beperking

Geplaatst op: 15 februari 2017

GeWOON Genemuiden, dat vanuit PGVZ dagbesteding biedt aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking, is op zoek naar winkeliers die werk hebben voor deze groep.

“Vaak ervaren deze mensen dat ze ‘geplaatst’ zijn in een werkgelegenheidsproject dat productie of diensten levert die niet bij ze passen”, legt projectbegeleider Evert van Dijk uit. “Of ze ervaren veel lawaai in en om de werkplek, moeten omgangsvormen accepteren waar ze niet om gevraagd hebben of krijgen weinig persoonlijke begeleiding.”

PGVZ dagbesteding geWOON, dat nu een jaar draait in de tapijtstad, gaat eerst in gesprek om samen arbeid op maat te kunnen bieden. “In de vele contacten op de arbeidsmarkt, in zowel het bedrijfsleven als de sociale sector en in eigen beheer de zogenaamde ‘veilige omgeving’, hebben we veel te bieden.”

Onderzoek en ervaring van het achterliggende jaar maken duidelijk dat in woonzorgcentrum De Meente (IJsselheem) voldoende potentie is om dagbesteding te ontwikkelen voor mensen met achterstand op de arbeidsmarkt. “Werkzaamheden in de keuken, op het koffieplein serveren, facilitaire ruimtes en entrees schoonhouden, afval inzamelen en zwerfvuil opruimen zijn zomaar wat activiteiten waarvoor dagbesteding geWOON op zoek is naar mensen”, aldus Van Dijk.

Het gaat de organisatie er om dat deelnemers midden in de samenleving staan, ‘zo geWOON mogelijk bezig zijn’ en zich kunnen ontwikkelen. “Niet alleen in een zorgcentrum, maar ook daarbuiten”, legt Van Dijk uit. “En daarvoor zoeken we ondernemers of instanties in de kleine middenstand die inpak- of uitzoekwerk hebben of misschien schoonmaakwerkzaamheden die voor onze mensen geschikt zijn. Het moeten kleine eenvoudige projecten zijn die kort duren. Wij komen met begeleiding en stofzuigen bij een bedrijf, ruimen op of vegen buiten de stoep. We kijken samen naar wat er kan.”

PGVZ dagbesteding geWOON Genemuiden heeft al enkele enthousiaste medewerkers en ondersteuning van vrijwilligers. Een kleine tien cliënten werken nu vijf dagen in de week in de Meente. “Belangrijk is dat ze elke dag opstaan, zich nuttig voelen en een deelnemer van onze maatschappij zijn. Zien en gezien worden. Wie vastzit in een saai ritme en daar klaar mee is, kan nú een nieuwe stap maken”, besluit Van Dijk.

Voor meer informatie bel dan dagbesteding geWOON: 06-11858629 of 06-25062672.

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500